İstanbul ve Mersin merkezli 21 ilde 'Hücre'lere girildi!

İstanbul ve Mersin merkezli 21 ilde

İstanbul ve Mersin merkezli 21 ilde 'Hücre'lere girildi!

İstanbul'da H.Ç.’nin Manisa’da M.S.’nin elebaşılığını yaptığı 2 ayrı Organize Dolandırıcı Suç Örgütüne yönelik Jandarma tarafından düzenlenen “HÜCRE-8” operasyonlarında yakalanan 64 şüpheliden 19'u tutuklandı, 41'ine ise adli kontrol kararı verildi.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, İstanbul ve Manisa merkezli 21 ilde düzenlenen 'Hücre-8' operasyonu ile elebaşılığını H.Ç ve M.S'nn yaptığı iki ayrı organize dolandırıcı suç örgütünden 64 şüpheliyi yakaladı.

Düzenlenen operasyonlarda yaklaşık 5 milyar TL değerindeki; 590 adet arsa, 80 adet konut, 150 adet banka hesabı, 5 adet otomobil ve 1 adet motosiklete el konuldu. operasyonlar sonucu; ruhsatsız tabancalar, çok sayıda çek/senet, bilgisayar ve doküman ele geçirildi.

Operasyonlarda organize dolandırıcı suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Dolandırıcılık, Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerinin Aklanması ile 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa Muhalefet suçlarından haklarında soruşturma başlatıldı.  64 şüphelinin 19'u tutuklanırken, 41’ine ise adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

Operasyonun detaylarını paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik etti. Bakan Yerlikaya, "Lütfen, telefonda kendisini devlet memuru olarak tanıtıp para ve altın isteyenlere inanmayın. Şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirin, biz gereğini yapalım" uyarısında bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye, Irak'ın Yeniden İmarında Stratejik Ortak

Tepebaşı'nda 2025 Kasım Dönemi Yüzme Kursu Kayıtları Başlıyor

Emil Rajkovic yenilgi 'savunma'sı

Alanya Belediye Tiyatrosu Adana ve Ankara Festivallerinde Sahne Aldı

Afyonkarahisar'da 17 Bin Öğrenciye Güvenlik Eğitimi Verildi

Mardin'de Artuklu-Ravza Caddesi'nde Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları Devam Ediyor

2 ilin Milli Eğitim Müdürü görevden alındı

Toplum psikolojisi nereye gidiyor? 9 yaşındaki oğlunu öldürdü

Yalova'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Fatma Turgut ve Yerel Sanatçılarla Taçlandı

Yurtta bugün hava durumu nasıl olacak?

Burhan Turan 2025 Türkiye Baja Şampiyonası Kepez'de Start Aldı

Yeşilyurt'ta Çilesiz Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Muratpaşa'da kıdemli kent sakinlerine sağlık taraması hizmeti

Manavgat Kudüs Platformu Belediye Başkan Vekili'ni Ziyaret Etti

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Kasım Ayında Seyirciyle Buluşmaya Hazırlanıyor