İstanbul'da 30 yeni metrobüs sahaya çıktı

İstanbul

İstanbul'da 30 yeni metrobüs sahaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla alımını yaptığı 160 yeni metrobüsten 30’u Edirnekapı Metrobüs Garajı'ndan sahaya çıktı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla alımını yaptığı 160 yeni metrobüsten 30’una kavuştu. 30 yeni metrobüsün sahaya çıkış töreni, Edirnekapı Metrobüs Garajı’nda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un tek bir imzayla yönetilmesini, tek bir anlayışla yönetilme riskini bir insafa dayalı olarak bırakmayacağımızı dile getirdiklerini anımsatarak, "Bu insafa bu süreci bırakmayacağımızı dile getirdiğimizin bir örneğidir bugünkü burada gördüğünüz manzara. Yeter mi? Yetmez. Bizi engellemezseler veya bazı bulduğumuz kaynakların önüne set kurmazlarsa, daha hızlı hallederiz. Olmadı, seneye seçimde değişecek, ondan sonra hallederiz. Bir sene sonra her şey daha güzel olacak” diye konuştu.

Büyükşehir'in kendi öz kaynaklarıyla alımını yaptığı 160 yeni metrobüsten 30’una İstanbullularla buluşturduklarını kaydeden Başkan İmamoğlu, metrobüs filosunu yenilemek için 300 araç almak üzere, 90 milyon Euro’luk dış kredi bulan İBB kurumu İETT'nin Cumhurbaşkanlığı'ndan onay çıkmayınca, öz kaynakları ile otobüs almak için harekete geçtiğini anımsattı. İmamoğlu, 5 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenen ve canlı yayınlanan ihale sonucunda 21 metre uzunluğunda 100, 25 metrelik 60 otobüs alımı için 2 farklı yerli firmayla anlaşma sağlandığını kaydetti.

İETT Genel Müdürü Alper Bilgili de konuşmasında, yeni metrobüsler için düzenlenen ihale süreci ve yeni araçların özellikleriyle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu ve beraberindeki heyet, konuşmaların ardından yeni metrobüs araçlarının test sürüşüne katıldı. İmamoğlu, test sürüşünden sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


Haber Kaynak : İGFA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine sonrası önemli açıklamalar... Devlet aklıyla güçlü gelecek

Erkan Açıngül'den şiir ve müzik harmanı

Bayram boyunca 22 milyon fal yorumlandı

Boğaz geçiş ücretlerine ayar!

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' etkinliğine İstanbul’dan açılış

Aile Hekimleri İstanbul'da eylemde... Eziyet Yönetmeliği geri çekilsin!

Bel sağlığını korumak için bunlara dikkat!

İstanbul Beylikdüzü’nde babalar günü’ne özel etkinlikler

Bakırköy Kent Lokantası’nda Zeyrek için hayır yemeği

TEMA: Toprağı iyileştirmek, geleceği korumaktır

18 ilde 38 DEAŞ'lı yakalandı!

Kiraz Festivali Gülben Ergen’le final yaptı

Ziynet Sali’den 25. yıl sürprizi: “Bir Garip Olur İçim” yayında!

HPV virüsüne karşı doğru bilinen yanlışlar

Cazın yıldızları Boğaz’da parladı