İstanbul'da Bodrum Mandalini Zirvesi düzenlendi

İstanbul

İstanbul'da Bodrum Mandalini Zirvesi düzenlendi

Pernod Ricard Türkiye, hayata geçirdiği “Bodrum Yeşili” sosyal sorumluluk projesi kapsamında İstanbul’da Bodrum Mandalini Zirvesi düzenledi.

MUĞLA (İGFA) - Türü tükenme tehdidi altında olan, Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünü Bodrum mandalininin kullanım alanlarının ve ekonomik değerinin artırılması, bölgeye katma değer sağlanması, bahçelerin korunması ile yerel tarımsal ve ekonomik döngünün geliştirilmesi amacıyla hayata geçirdiği “Bodrum Yeşili” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bodrum Belediyesi destekleriyle İstanbul’da “Bodrum Mandalini Zirvesi” düzenledi.

Mandalin Zirvesine; Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi temsilen Başkan Vekili Hüseyin Cem Köylü, TÜRYİD Başkanı Kaya Demirer, The Marmara Group COO’su Ata Eremsoy, Next Akademi Kurucusu Levent Erden, gastronomi uzmanı Oğul Türkkan, MSA Kurucu ortağı Sitare Baras, BODTO Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Serttaş, Bodrum Yadigarı Kurucusu Erman Aras, Turunçgil Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Demirağ, TARKO Başkanı Cesur Öncel, Bodrum Kadın Kooperatifi Başkanı Sevil Arslan Erol, Bodrum Kent Konseyi Üyesi Fidel Berber, Atelier Rebul Pazarlama Başkanı Deniz Sezer Günay, Twins Cocktail Lab Kurucusu Yiğitcan Gençer, Koku Uzmanı Koray Uygur ve Şef Pelin Dumanlı gibi sektör temsilcileri ve fikir önderleri katıldı.

Coğrafi işaretli ürünün geniş kitlelere ulaşmasını ve bilinirliğinin artmasını sağlamak amacıyla, Pernod Ricard Türkiye’nin, mandalin üreticilerini; turizm, gastronomi, iş, kültür ve sanat dünyasıyla buluşturduğu zirvede, Bodrum Mandalinin tarihi, bugünü ve geleceği kapsamlı bir şekilde ele alındı. Ürünün kullanım alanları, işletmeler açısından değeri, renk, koku ve tat özellikleri de zirvede tartışılan konu başlıkları arasında yer aldı.


Haber Kaynak : İGFA

Bayram sofralarında sebzeyi eksik etmeyin

Bayramda omurga sağlığına dikkat

Tutuklu Başkan Çalık’tan mesaj: Umudumu yitirmeyeceğim

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı'nda kazananlar belli oldu

Ankara ve İstanbul'dan Şam uçuşları başlıyor... İlk sefer 16 Haziran'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teşkilatına mesaj: 'Türkiye Yüzyılı' hedefi demokrasi ve kardeşlik

Bursa İl Jandarma'dan bayramlık yoğun trafiği denetimi

İzmir 'iklim nötr' hedeflerini dünyaya tanıttı

Sinemalarda bugün vizyona girenler...

Ticaret'ten ilk 5 ayda rekor denetim... Bayram öncesi 14,2 milyon ürün denetlendi

Tiyatro Kooperatifi’nden yaz dayanışması... Bu yaz sahneler kapanmayacak

Bayramda güvenli sürüş için uzman uyarıları... "Monoton Sürüş" tehlikesine dikkat!

İstanbul Bakırköy'de bayramlık tıraş etti

81 ilde 'çevrene iyi bak' mesajı yankılandı

Saraçhane'de geleneksel bayramlaşma