İstanbul'da 'Güvenli Okul Projesi' hayata geçirildi

İstanbul

İstanbul'da 'Güvenli Okul Projesi' hayata geçirildi

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, öğrencilerin okula ulaşımı önceliklendirilerek, yaya güvenliğinin ön planda tutulduğu pilot çalışma dün hayata geçirildi.

İSTANBUL (İGFA) -Yürünebilir İstanbul için İBB harekete geçti. Çocukların okullarına güvenli bir şekilde ulaşmalarını hedefleyen ‘Güvenli Okul’ projesi Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Büyükçekmece’de gerçekleştirildi. Güvenli Okul Sokakları projesinin uygulandığı ilk okul, Akçansa Mehmet Akif Ersoy İlkokulu oldu. 

Bölgenin ana caddelerle bağlantısı düşünülerek öncelikli olarak yaya güvenliği sorununu çözmek ve dezavantajlı grup olarak tanımlanan ilköğretim öğrencilerinin okula yürüyerek ulaşması hedeflendi. Proje kapsamında; ağır vasıtaların okul bölgesine girişinin engellenmesi ve gerekli uyarı panolarının konulması, kaldırımların ve dönüş kurplarının yaya güvenliği doğrultusunda  genişletilmesi, okul bölgesinde farkındalığının artırılması ile  bu bölgede araçların kontrollü olarak sokaklara giriş yapması, yaya alanlarının artırılması ve güvenli yaya ve okul bölgesinin oluşturulması sağlandı. Prova uygulaması ile 320 metrekare alan paylaşımlı sokak olarak, kaldırım harici 120 metrekare alan ise yaya alanı olarak bölgeye kazandırıldı.

ÖĞRENCİLERE TRAFİK VE İLERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ 

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında dün açılışı gerçekleştirilen güvenli okul projesi etkinliklerinde Trafik Şube Müdürlüğü tarafından okul öğrencilerine trafik eğitimi verildi. İBB Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından ise İleri Dönüşüm Atölyesi düzenlendi.


Haber Kaynak : İGFA

Çorlu'da Cumhuriyetin 102. Yılına 102 Fidan

Esenler Erok'tan TOFAŞ'a farklı tarife

Adalet Bakanı Tunç: 31'i İnşaat Halinde 68 Adliye Binası Yatırım Programında

Yalova Emniyeti Kızılay Haftası'nda İyilik Mesajı Verdi

Adalet Bakanı Tunç, Ege Üniversitesi'nde Türkiye Yüzyılı'nı Anlattı

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Karaköprü'de Çankaya Mahallesi'ne İkinci Prestij Sokak Kazandırıldı

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-İsviçre Ticaret Hacmi 12 Milyar Dolara Ulaştı

Ağrı'da Düzenlenen Operasyonda 761 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Çorlu Belediyesi ve Trakya Birlik'ten Sosyal Dayanışma İş Birliği

İki Elin Sesi Var Çocuk Korosu 29 Ekim'de Sahne Alacak

İpekyolu Belediyesi Tüm Mahallelerde Halk Toplantıları Düzenledi

Mardin'in Zeytinli Mahallesi Sıfır Atık Köyü'ne Dönüşüyor

Tarsus'ta Cumhuriyet'in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Göktaş: 'Rekabet artık sadece üretimle değil, sosyal bütünlükle kazanılıyor'