İstanbul'da tarihi Liman Han'ın açılışı yapıldı.

İstanbul

İstanbul'da tarihi Liman Han'ın açılışı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul'da restorasyonu tamamlan tarihî Liman Han'ın açılışı ve İstanbul Ticaret Odası'nın Eylül ayı meclis toplantısına katıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk olarak tarihî Liman Han'ın açılışı için düzenlenen törende konuşma yaptı.

İstanbul Ticaret Odası'nın İstanbul'da mesleki eğitim alanındaki en büyük paydaşları olduğunu belirten Bakan Özer, "İstanbul'da mesleki eğitimi ayağa kaldırırsak Türkiye'yi de ayağa kaldırırız. İstanbul'da güzel uygulamaları eğitimle yaygınlaştırabilirsek bu yaygınlaşan eğitim uygulamalarını Türkiye'nin tüm satıhlarına çok kolay bir şekilde aktarabiliriz. İşte bu niyetle yaklaşık üç yıl önce meslek eğitiminin güçlendirilmesi konusunda beraber çıkmış olduğumuz yolda çok önemli başarılara imza attık" dedi.

Eğitim ve kültürle ilişkili olarak kütüphanelerin yaygınlaşması, kitapların çok kolay bir şekilde erişilebilir olmasının bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirten Bakan Özer, Millî Eğitim Bakanlığı olarak 2021 yılında iki ay gibi kısa sürede tüm okullara kütüphane yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yıllardır okul kütüphanelerine yönelik kitap kampanyaları yapıldığını anımsatan Özer, yıl sonuna kadar kütüphanelerdeki kitap sayısını 140 milyona çıkartacaklarını kaydetti. 

İstanbul Ticaret Odası'nın kültür ve sanat konularındaki çalışmalarını takdir ettiğini belirten Bakan Özer, İstanbul Ticaret Odası'nın bugün böylesine nadide eserlerin sergilendiği bir kütüphane, çalışma merkezi, nadide eserlerin sergilendiği bir alan. Yine stratejik araştırmalarında gerçekleştirebileceği bir merkezin olduğu bir tümleşik yapının açılışında bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Böyle bir yerin, kültürün inşasıyla ilgili bir merkeze dönüşmesi aslında çok sembolik olarak atılmış önemli bir adım. Kültürle, eğitimle buluşturulan bir mekâna dönüştürülmesi İstanbul'a yapılan en büyük yatırımlardan biri" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı

İstanbul Beylikdüzü'nden bağımlılıkla mücadelede psikolojik destek

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali Bilecik’te yapıldı

15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü: Erken teşhis hayat kurtarır

Sakarya'da Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı sona erdi

İstanbul'da ücretsiz ulaşımda 'Yol Arkadaşım Maltepe'nin yeni durağı Gülensu oldu

Salomon How To Trail Run 10. sezonu Kınalıada’da açtı

Gümrük kapılarında uyuşturucuya dev darbe!

Keşanlı atlet Ahmet Tek’ten İstanbul’da çifte başarı

Müziğin sihirbazları Ziynet Sali için İstanbul’da

Siber suçlarla mücadelede 364 şüpheli yakalandı

12 Dev Adam Avrupa ikincisi oldu! Tebrikler peş peşe geldi

Üçüncü cips fabrikasını Bursa'da kurdu