İstanbul'da toplu taşıma zammı reddedildi! Zam oranı yeniden incelenecek

İstanbul

İstanbul'da toplu taşıma zammı reddedildi! Zam oranı yeniden incelenecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki UKOME, yılın ilk toplantısında yüzde 46.09'luk toplu taşıma zammı teklifini reddetti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, yeni zam oranının alt komisyonlarda yeniden değerlendirileceğini açıkladı.

İSTANBUL (İGFA) -  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, ocak ayı toplantısında bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) toplu taşıma sübvansiyonu son 6 yılda yüzde 2000 oranında artarak dikkat çekici bir büyüme gösterdi.

2018 yılında 1,7 milyar TL olan sübvansiyon miktarı, 2024 yılı itibarıyla 35,7 milyar TL’ye ulaştı.

Bu olağanüstü artış, toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilirliği için önemli bir destek sağlarken, aynı zamanda İBB’nin maliyetlerini de astronomik miktarda arttırdı.

İETT’NİN GİDERLERİ

İstanbul’un en büyük toplu taşıma kurumu olan İETT, günlük 832 hatta yaklaşık 5 milyon yolculuk gerçekleştiriyor. Ancak artan akaryakıt maliyetleri ve diğer harcamalar, İETT’nin maliyetlerini ciddi oranda yükseltti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında sübvansiyon miktarını 2018 yılında 1,7 milyar TL’den 2024 yılında 35,7 milyar TL’ye çıkardı. Bu artış oranı yüzde 2 binlik bir artış anlamına geliyor. Ayrıca, 0-4 yaş çocuklu annelere ve iş arayan vatandaşlara ücretsiz ulaşım desteği gibi sosyal projeler hayata geçirildi. İstanbul’un toplu taşıma ücretleri, diğer büyükşehirlerle kıyaslandığında hala daha düşük seviyede. Bu verilere göre, İstanbul’da artan maliyetlere rağmen İBB yönetiminin gayretleriyle toplu taşıma ücretleri düşük tutulmaya devam ediyor.

Ancak, maliyet artışları sürdürülebilirlik açısından ciddi bir risk oluşturmayı sürdürüyor.


Haber Kaynak : İGFA

Kırmızı Başlıklı Kız Müzikali Keçiören'de Sahnelendi

Peşaver Şehitleri Ankara'da Anıldı

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Son Yolculuğuna Uğurlandı

Alanya'da Demirtaş Mahallesi'nde Ulaşım Konforu Artıyor

Afetlere hazır, güçlü bir Eyüpsultan için

Eyüpsultan'da Altyapı ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

Pamukkale'de Mobil Atık Toplama Aracı 28 Mahalleyi Dolaşıyor

“İşimiz Aşk” Tiyatro Oyunu Kartal’da Sahnelendi

Bolu'da Çocuklara Yönelik Ücretsiz Kitap Okuma Etkinliği Düzenlenecek

Mehmet Ali Büklü, Vefatının 31. Yılında Kartal'da Anıldı

Kartal'da Çocuklara Yönelik Yeni Yıl Kutlamaları ve Tiyatro Gösterileri Başladı

Kartal Belediyesi, Soğuk Kış Günlerinde Vatandaşlara Sıcak Çorba İkram Ediyor

Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nın İnşasına 2026'da Başlanacak

1907 Travel resmen Fenerbahçe Spor Kulübü'ne devredildi

Türk Deniz Ticaret Filosu Dünyada İlk 10'a Yükseldi