İstanbul'un 24 ilçesinde 35 okul spor salonuna kavuştu

İstanbul

İstanbul'un 24 ilçesinde 35 okul spor salonuna kavuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda inşa edilen, 24 farklı ilçedeki, toplam 35 okul spor salonunun açılışlarını gerçekleştirdi.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda inşa edilen, 24 farklı ilçedeki, toplam 35 okul spor salonunun yapımlarını tamamladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet verdiği okul spor salonu sayısının 185'ten 220’ye bu tesislerden yararlanacak öğrenci sayısı da toplam 223 bine yükseldi.

35 spor salonunun toplu açılışı, Bakırköy Şenlikköy Mahallesi’ndeki Murat Kölük İlkokulu’nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İBB Spor Kulübü’nde spor yapan minik öğrenciler tarafından, alkışlarla ve Türk bayraklarıyla karşılanan Başkan İmamoğlu, “Enerji dolusunuz. Çok zeki, çok akıllı, çok çevik görünüyorsunuz. Eminim aileleriniz ve öğretmenleriniz sizinle gurur duyuyor, her birinizle. Kreşlerimizde eğitim alan çocuklarımızla beraberdim dün sabah. Ve güne inanılmaz bir enerjiyle başladım. Şimdi de sizin sayenizde çok güzel bir enerjiyle güne başlayacağım” diye konuştu.

Atatürk’ün, “Ben, sporcunun zeki, çevik, aynı zamanda ahlaklısını severim” sözlerine atıf yapan Başkan İmamoğlu, “Ahlaklı, zeki, çevik olduğumuz zaman, dünyanın her yerinde kabul gören insanlar oluyoruz. O bakımdan, hayata dair başlangıcınızda bu prensipler hep sizinle var olsun” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan mücadeleye devam mesajı: Nerede kalmıştık?

LÖSEV’in kahraman çocukları karne sevinci yaşadı

Ümit Özdağ'a hapis cezası ve tahliye kararı!

Tüketici Ürünleri Sektörü'nden son durum raporu: İnovasyonla büyüme çağrısı

Gazi Koşusu’na özel film ve yeni iş birliği tanıtıldı!

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Mobil numara taşımada lider operatör

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

İBB ders atölyelerinde başvurular başladı

Dr. Ağca İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını yorumladı: İsrail'in hedefi rejim değil, nükleer program

İYİ Parti Mardin: İslam Devletleri İsrail zulmüne karşı birlik olmalı!

Önce gülümse sonra ‘Şutla’

Sessiz kalp krizine dikkat! Belirtiler grip sanılabilir!

5 ton çöp toplandı, güneş enerjisi kullanımı arttı

Tuğba Özay’dan “Kafes”e etkileyici klip