İstanbul'un 'Gökhan Usta'sı emekli oldu

İstanbul

İstanbul'un 'Gökhan Usta'sı emekli oldu

Dünyanın en tarihi ikinci metrosu olan 148 yıllık “Karaköy- Beyoğlu Füniküler Hattı’nın, kendisi ile adeta simgeleşen 45 yıllık ustası Gökhan Doğan emekli oldu.

İSTANBUL (İGFA) -  Tünel adıyla bilinen F2 (Karaköy - Beyoğlu) Tarihi Füniküler Hattı, İstanbul’un simge ulaşım eserlerinden biri. 

1863 yılında hizmete giren Londra Metrosu’dan sonra dünyada ikinci, Türkiye’nin ise ilk yer altı raylı toplu taşıma sistemi olan Tünel 1875 yılından beri hizmet veriyor. 

Bu hattın, bakım  - onarım ve işletmesinden sorumlu olan tekniker Gökhan Doğan, İstanbulluların deyimiyle Gökhan Usta, 45 yıllık çalışma hayatı sonrası 18 Temmuz 2023 tarihinde emekli oldu. 

Gökhan Usta’nın emeklilik törenine İETT Genel Müdürü İrfan Demet, Genel Müdür Yardımcıları Zeynep Pınar Mutlu ve Onur Temürlenk’in yanı sıra çalışma arkadaşları katıldı.  

Duygularını dile getiren Gökhan Usta, tam 45 yıldır çalıştığı İETT’yi evi gibi gördüğünü ve ayrılmanın çok zor geldiğini söyledi. 

Böyle tarihi bir hatta görev hizmet etmenin onurunu yaşadığını ifade eden Gökhan Usta, “Böyle bir görevi bana layık gören, güvenen tüm yöneticilerimize, çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepsine sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum” dedi. 


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: istanbul'un 'gökhan usta'sı emekli oldu

Gupse Özay'dan yeni animasyon dizisi 'Gupi'

Yozgat Çayıralan Belediyesi sosyal tesisi açıldı

Korku evlerinde adrenalin ararken travma yaşanabilir!

Edirne Keşan’da Emniyet'ten şok uygulama

Tarsus'ta Cumhuriyet Coşkusu Engelsiz Eğitim Merkezi'nde Yaşandı

9 Kırmızı Bültenli 1 Ulusal Aranan Suçlu Yurda Getirildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Genç Kızın Hayalleri Vardı

Tarsus Belediye Başkanı Özbek Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

İstanbul'da 'Anadolu Kısaları Forum' başladı

İzmir'de 1600 Öğrenciye Güvenli Gelecek Eğitimi Verildi

Altı İlde KADES Uygulaması Hakkında Bilgilendirme Çalışmaları Yapıldı

Antalya'da Toplum Destekli Polisler Gençlerle Buluştu

İmamoğlu Çağlayan’da 'casusluk' soruşturmasında ifade veriyor

İstanbul'da uyuşturucu operasyonlarında 381 kg metamfetamin ve 1 milyon 85 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

Kocasinan'da Argıncık Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor