İstanbul'un ilk kadın 'denetim amirleri' görevde

İstanbul

İstanbul'un ilk kadın 'denetim amirleri' görevde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu İETT, kadın istihdamı için yeni bir adım daha attı. Peronların düzen ve kontrolünden sorumlu olarak “Kadın Saha Denetim Amirleri” göreve başladı. İETT’de seferler artık ilk kez kadınların amirliğinde ilerleyecek.

İSTANBUL (İGFA) -  Her gün yaklaşık 3,5 milyon, yılda ise 1 milyar 250 milyon yolculuk gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 152 yıllık köklü kuruluşu İETT’de seferler artık kadınların amirliğinde ilerleyecek.

Tamamı üniversite mezunlarından oluşan 6 kadın saha denetim amiri; peronlarda otobüslerin düzenlerinin sağlanması ve sefere çıkmaları, gerek araçların gerekse şoförlerin kontrollerinin yapılması, peronlarda yolculardan gelecek soru ve taleplerin karşılanması gibi görevlerden sorumlu olacak.

Şimdilik Bakırköy, Eminönü, Şişli ve Arnavutköy’de göreve başlayan 6 kadın saha denetim amiri; İETT’nin Filo Takip Merkezi, Haber Komuta Merkezi, sahadaki garaj ve peronları ile otobüslerde gerçekleştirilen kurum içi eğitimleri başarıyla tamamladıktan sonra göreve başladı.

İETT; kadın otobüs şoförü, kadın vatman, kadın güvenlik görevlisi, kadın garaj amiri ve kadın saha denetim amiri gibi alanlarda personel sayısını artırmayı ve İstanbul’da kadın istihdamı oranını daha da yukarı çekmek için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmanın kısa süre içerisinde birçok ilçede yaygınlaşması hedefleniyor.


Haber Kaynak : İGFA

Pamukkale Sömestir Festivali, Madagaskar Sirki ile Final Yapacak

Seyyah Ritim Grubu Niğde'de Sahne Alacak

Mübadelenin 103. Yılı Mudanya'da Anma Etkinlikleriyle Hatırlandı

Beylerbeyi Profiterol, Dubai’de üretime başladı

“Yetenek Sirkiniz” şovu nefesleri kesti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Sivas'ta Ziyaretler Gerçekleştirdi

Karaköprü'de Emekliler Yaşam Merkezi 760 Üyeye Ulaştı

Karaköprü'de Minikler ve Yıldızlar Taekwondo Turnuvası Düzenlendi

Cumhuriyet'in Kuruluşunda Basının Rolü İzmit'te Tarihsel Perspektifle Ele Alındı

KTÜ Akademisyeni ve Eğitim Yöneticisi, Yomra Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Bitki Doktoru İstanbullularla buluşuyor

İzmit'te Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

İzmit Belediyesi Karla Mücadele Çalışmalarını Sürdürüyor, Malta Mahallesi'nde Vatandaşa Yardım Etti

Manavgat Belediye Başkan Vekili Çiçek, LGS'de Derece Yapan Öğrencileri Kabul Ediyor

Kanada'dan tarihi adım