İstanbul'un uç mahalleleri doğal gaza kavuşuyor

İstanbul

İstanbul'un uç mahalleleri doğal gaza kavuşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çatalca’nın Yalıköy mahallesi sakinlerini daha temiz, daha konforlu bir yaşama kavuşturdu.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’un uç ilçelerindeki doğal gaz sorunu mahalle mahalle çözülüyor. İGDAŞ, 18 yıllık bekleyişi sevince çevirerek Çatalca’nın Yalıköy mahallesini doğal gaza kavuşturdu.

Törende konuşan İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, “Bu yılki 65 milyar liralık bütçemizin yarısına yakınını yatırımlara ayırdık” dedi.

3 yıl boyunca yapılan yatırım ve hizmetleri “150 Gündü 150 Proje” vizyonu çerçevesinde İstanbullularla buluşturduklarını söyleyen Çağlar, bu kapsamda İstanbul’daki doğal gaz ağını İstanbul’un uç noktalarına kadar genişlettiklerini belirterek, İGDAŞ bünyesindeki binlerce emekçinin, kilometrelerce yolu kat ederek doğal gazı her eve ulaştırmak için gece gündüz çalıştığına dikkat çekti.

Bölgede 30 km PE hat, 500 adet servis kutusu montajı ve beş noktada yapılan yatay sondajlar ile dere geçişleri tamamlanarak gaz verildi.

Projenin kullanıcı sayısı 1.100 hane olarak belirlendi.


Haber Kaynak : İGFA

MEB'den liseler arası aşçılık yarışması

Reklamcılıkta 2030 vizyonu... Dijital artık yan mecra değil, omurga

İstanbul Yeşilköy Pazarı’nda elektrik sorunu tarihe karıştı

Salomon Cappadocia Ultra Trail 12. Kez Kapadokya’da... Binlerce sporcu dünya mirasında koşacak!

Tamer Karadağlı’dan Gaziantep Şehir Tiyatrosu’na ziyaret

Dış ticarette 32 il 1 milyar doları aştı!

Konya Karatay Belediyespor yeni sezona hazır

Genç lojistikçiler 23 Ekim’de İstanbul’da yarışacak

İstanbul Beylikdüzü 'engelsiz iletişim'den yana

Bursalı yerel zincirler Perakende Zirvesi'ne akın etti

Arjantin Başkonsolosu Vivas’tan İzmir'e ziyaret

Kuzeyde sağanak, güney ve batıda mevsim normalleri

İstanbul Bakırköy’de engelsiz yaşam için yeni adım

İstanbul’da zehir tacirlerine darbe: 6 ilçede 11 tutuklama

Malatya Büyükşehir’den Uzunhasan’a güvenli ve modern yol