İsveç rallisinin 'en hızlı çaylağı' oldu

İsveç rallisinin

İsveç rallisinin 'en hızlı çaylağı' oldu

En genç ralli şampiyonu Kerem Kazaz, ilk kez yarıştığı FIA Gençler Dünya Ralli Şampiyonası'nda (JWRC) en iyi zamanı yapan ilk Türk pilot olurken, aynı zamanda şampiyonanın ‘en hızlı çaylak' ünvanını kazandı.

İSTANBUL (İGFA) - Petrol Ofisi Grubu'nun ana sponsorluğunda Gençler Dünya Ralli Şampiyonası (JWRC) ile sezonu açan Kerem Kazaz, 13 – 16 Şubat tarihlerinde İsveç'te düzenlenen ilk rallisini tamamladı.

Bin 50 kilometrelik kar ve buzla kaplı zeminde 300 kilometreyi aşan özel etaplarda 4 gün boyunca mücadele eden Team Petrol Ofisi pilotu, ilk kez yarıştığı JWRC'nin 7. etabında gösterdiği performansla şampiyonadaki en iyi zamanı yapan ilk Türk pilotu oldu.

İki kez lastiği patlamasına rağmen 5'inci olarak finişe ulaşmayı başaran Kazaz, aynı zamanda şampiyonanın “en hızlı çaylağı” olarak adını tarihe yazdırdı.

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen ve toplam 5 yarıştan oluşan JWRC'nin; 15 – 18 Mayıs Portekiz'de, 26 – 29 Haziran Yunanistan'da, 31 Temmuz – 3 Ağustos Finlandiya ve 16 – 19 Ekim Orta Avrupa'daki rallilerle tamamlanması bekleniyor.


Haber Kaynak : İGFA

Erkan Açıngül'den şiir ve müzik harmanı

Bayram boyunca 22 milyon fal yorumlandı

Boğaz geçiş ücretlerine ayar!

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' etkinliğine İstanbul’dan açılış

Aile Hekimleri İstanbul'da eylemde... Eziyet Yönetmeliği geri çekilsin!

Bel sağlığını korumak için bunlara dikkat!

İstanbul Beylikdüzü’nde babalar günü’ne özel etkinlikler

Bakırköy Kent Lokantası’nda Zeyrek için hayır yemeği

TEMA: Toprağı iyileştirmek, geleceği korumaktır

18 ilde 38 DEAŞ'lı yakalandı!

Kiraz Festivali Gülben Ergen’le final yaptı

Ziynet Sali’den 25. yıl sürprizi: “Bir Garip Olur İçim” yayında!

HPV virüsüne karşı doğru bilinen yanlışlar

Cazın yıldızları Boğaz’da parladı

Sakaryalı sporcularından peş peşe başarılar