İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden iklim değişikliğine yönelik proje

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden iklim değişikliğine yönelik proje

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden iklim değişikliğine yönelik proje

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün açtığı İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazanan 'Geleceğimizi İklim Değişikliğine Uyumlaştırma' projesi tüm hızıyla devam ediyor.  

İZMİR (İGFA)- Proje Hayat Boyu Öğrenme Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği, Ege Orman Vakfı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Fakültesi, Polonya'dan Osrodek Badawczo Edukacyjny w Zielonowie (OBEZ) ortaklığı ile yürütülüyor.

Proje kapsamında, çocukların, öğretmenlerin ve ebeveynlerin doğada eğitime ilgisini çekmek, onları ekosistemle ve ekolojiyle tanıştırarak kolay, anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde çevresel konuları sunmak amacıyla geliştirilecek bir Ekoloji Eğitim Merkezi kuruldu. Merkezde İzmir’de görev yapan 60 coğrafya ve fen bilgisi öğretmenine eğitici eğitimi verildi. Prof. Dr. Doğanay Tolunay ve Doç. Dr. Emre Alp 3 gün süreyle öğretmenlerle buluştu.

Eğitimlerin ardından öğrencilere yönelik eğitimler başlayacak. Biyomimikri yaklaşımı temelli ve iki ana modülden oluşacak bu eğitim ile  çocukların iklim değişikliği konusunda dayanıklı hale gelmelerini sağlamak, ayrıca öğrencilerde okulda, evde, toplumda doğaya saygılı bir davranış biçimi oluşturulması hedefleniyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, iklim değişikliği farkındalığı yüksek, ekoloji ve doğayla uyumlu bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bu proje ile öğretmenlere ve öğrencilere yönelik eğitimlerin yanı sıra iklim değişikliği ile mücadele stratejileri geliştirileceğini belirtti.  Yahşi, ayrıca iklim değişikliği ile mücadele etmenin ve geleceğimizi bu değişikliklere uyumlu hale getirmenin büyük bir önem taşıdığını vurgulayarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu alanda yapılan projeleri desteklediklerini söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Konya-İstanbul hattında 13 milyon yolcu yüksek hızda seyahat etti

Diyarbakır'da DİGEM'in E-Ticaret Eğitimleri Başlıyor

Diyarbakır'da 211 Bin Metrekarelik Mezopotamya Kent Parkı'nın İnşası Hızla İlerliyor

Kayseri'de Tüketici Hakları İçin Ortak Denetimler Sürüyor

Geleceğin bilim insanları Beylikdüzü'nde yetişiyor

İstanbul Maltepe'nin kreşlerinde 'Yerli Malı' coşkusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi 'Kocatepe Sohbetleri'ni Başlattı

KAMEK Kursiyerleri, Fotoğraf Eğitimini Doğada Pratiğe Döktü

Konya'nın 2025-2030 Turizm Master Planı Toplantısı Gerçekleştirildi

Eskişehir'de Gündoğdu 2. Etap B Projesi'nin Temel Kazı Çalışmaları Başladı

Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü, Artistik Yüzme, Hentbol ve Kros Branşlarında Zirveye Oynuyor

Çanakkale İklim Elçileri EKAY Tesisinde İnceleme Yaptı

Berna Türemen Kedi Sanat Evi Üçüncü Yılını Kutladı

Yerli ve milli silah sistemleri envanterde...Yeni gemilere tören düzenlenecek

İstanbul Maltepe’de yollar yenileniyor