İzmit Körfezi için 'eylem planı' istişaresi

İzmit Körfezi için

İzmit Körfezi için 'eylem planı' istişaresi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve İSU Genel Müdürlüğü yetkilileri İzmit Körfezi’ne yönelik yürütülen çalışmaları değerlendirmek ve yapılması öngörülen bilimsel çalışmaları istişare etmek amacıyla İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi akademisyenleriyle bir araya geldi.

KOCAELİ (İGFA) - İzmit Körfezi’nde yürütülen ve planlanan çalışmalar konusunda İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Akademisyenleriyle istişare toplantısı gerçekleştirildi.

İzmit Körfezi’ne yönelik bundan sonra yapılması planlanan bilimsel çalışmalar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, eylem planı hazırlanması da ele alındı.

İzmit Körfezi’nin daha iyi yarınlara kavuşması adına gerçekleştirilen istişare toplantısında; Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile İSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve planlanan çalışmalara yönelik sunum gerçekleşti.

Toplantıda ayrıca; İzmit Körfezi eylem planı hazırlanması, Kocaeli İli ve İzmit Körfezi iklim değişikliğine uyum çalışmalarının yapılması, İzmit Körfezi’nde biyoçeşitlilik ve izleme çalışmaları, İzmit Körfezi’nde küçük ve orta balıkçılığın mevcut durumu ve geliştirilmesi, arıtma tesislerinde yararlı bakterilerin kullanımı, fosfat miktarları azaltılma yöntemleri gibi pek çok başlıkta konular değerlendirilerek yapılabilecekler konuşuldu.

Çalışmalar ve yol haritasının çizilmesine yönelik detaylı istişare yapmak adına Marmara Belediyeler Birliği temsilcilerinin de katılımı ile İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde bir toplantı daha yapılması planlandı.


Haber Kaynak : İGFA

Yeşilay'dan bağımlılıklarla mücadelede küresel liderlik

İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi

Ampute maçında gol düellosu

Büyükakın: Sanat ve doğa Kocaeli’nde buluşuyor

Tırnak sanatına yeni bir soluk

Bakırköy’de su baskını sorunları bir bir çözülüyor

İHS Teknoloji’den yeni nesil siber güvenlik çözümü

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!