Kadıköy Çevre Festivali "İklim Krizi ile Mücadele" için toplanıyor

Kadıköy Çevre Festivali

Kadıköy Çevre Festivali "İklim Krizi ile Mücadele" için toplanıyor

Kadıköy Belediyesi’nin her yıl Selamileşme Özgürlük Parkı’nda düzenlediği “Kadıköy Çevre Festivali” bu yıl “İklim Krizi ile Mücadele” temasıyla 3-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivale katılım için başvurular 27 Şubat’a kadar yapılabilecek.

İSTANBUL (İGFA)-  Kadıköy Belediyesi’nin her yıl Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Kadıköy Çevre Festivali 3-5 Haziran tarihlerinde Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda yapılacak. Festivalin bu yılki temasını “İklim Krizi ile Mücadele” oluşturacak.  

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle çevrimiçi düzenlenen festival, bu yıl 5’inci kez toplanıyor. Dört yılda 100 binin üzerinde ziyaretçinin katıldığı Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük festivalinde, iklim değişikliği başta olmak üzere ülkemiz ve dünyadaki tüm çevre sorunlarına farklı çerçevelerden yaklaşarak bireysel ya da topluluklar olarak çözüm oluşturmak, ekolojik yaşama dair örnekler sunmak amaçlanıyor.

Katılımcı anlayışla programı oluşturulan, doğaya emek veren tüm sivil toplum kuruluşlarının, vakıf ve toplulukların stantları ile yer aldığı, çalışmalarını ve deneyimlerini paylaştığı festivalde; atölyeler, paneller, söyleşiler, doğa gözlemleri, konserler, film gösterimleri ve tiyatrolar gibi birçok etkinlik yer alıyor.

2022 Kadıköy Çevre Festivali’nde pandemi, orman yangınları, seller, müsilaj gibi sorunların nedeni olan iklim krizine dikkat çekmek, iklim krizi ile nasıl mücadele edebileceği, sürdürülebilir ve güvenilir bir geleceğin nasıl mümkün olabileceği, dünyadaki ayak izimizin nasıl azaltabileceği konularında çözüm önerileri ortaya konulacak.


Haber Kaynak : İGFA

Rallikrosta çifte final TOSFED İstanbul Park’ta

İmparator'dan Neşet Ertaş anısına özel konser

Emlakta EİDS ve kayıt dışılıkla mücadele çağrısı! Yetkilendirme satılık konutlarda da olmalı

Sarı kırmızılılar Şampiyonlar Ligi'nde ilk sınavına çıkıyor

Araştırma: Düzenli ceviz tüketen genç yetişkinlerin uyku kaliteleri artıyor

Bursa İnegöl Belediyesi’nden gençlere teknofest desteği

7 üniversiteye yeni fakülte... 3 üniversitede bazı birimler kapatıldı!

TEV'in 'Üstün Başarı Bursu' başvuruları sürüyor

İstanbul Büyükşehir ve Metro İstanbul'dan TEKNOFEST hazırlığı

Avrupa’nın en iyi küçük ve orta ölçekli işverenleri belli oldu

Usta oyuncu Tarık Akan Bakırköy’de anıldı

İstanbul'da fotoğraf tutkunları Maltepe’yi kadrajladı

Diyanet'e önemli atama... Yeni Başkan Prof. Dr. Safi Arpaguş oldu

İstanbul'da 'Yol Arkadaşım Maltepe' her mahalleye ulaşıyor

TEKNOFEST İstanbul'da Ankara Keçiören standına yoğun ilgi