KAGİDER’den “Yerelde Kadın Gücü”ne destek

KAGİDER’den “Yerelde Kadın Gücü”ne destek

KAGİDER’den “Yerelde Kadın Gücü”ne destek

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından uygulanan Sivil Katılım Hibe Programı desteğiyle yürütülen “Yerelde Kadın Gücü” projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

İSTANBUL (İGFA) - Gaziantep Oğuzeli Belediyesi iş birliğinde yürütülen proje, STK’lar ve yerel yönetimler arasındaki iş birliğini güçlendirerek, dezavantajlı kadınların ekonomik ve sosyal olarak güçlenmesini hedefliyor.

Gaziantep Oğuzeli Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına,Oğuzeli Belediye BaşkanıBekir Öztekin, UNDP Sivil Katılım Projesi, Proje Yöneticisi ve Baş Teknik Danışmanı Neslihan Cankara ile KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Beyza Beyzade Berkol ve ilgili heyetler katıldı. Bölge kadınlarından yoğun ilgi gören toplantıda; kadın girişimciliğinin yerel kalkınmadaki önemine vurgu yapılarak, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha güçlü bir şekilde yer almasını sağlamak için atılacak adımlar paylaşıldı.

KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Beyza Beyzade Berkol, toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: 'Kadınların ekonomik hayatta aktif rol üstlenmesi ve siyasi hayatta daha fazla söz sahibi olması, sürdürülebilir kalkınmanın temel direklerinden biridir. Bu doğrultuda, "Yerelde Kadın Gücü" projesi ile kadınların iş dünyasında ve yerel yönetimlerde daha etkin konuma gelmelerini destekliyoruz. Bu proje, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını elde etmelerine ve toplumsal dönüşümün öncüleri olmalarına değerli bir katkı sağlayacaktır.’

Gaziantep Oğuzeli Belediyesi ile yapılan iş birliği kapsamında, kadın girişimcileri destekleyen eğitim programları, mentorluk fırsatları ve yerelde sivil katılımı güçlendirecek ağlar hayata geçirilecek. Ayrıca, kadınların iş dünyasında daha fazla yer almasını sağlamak için çeşitli destek mekanizmaları oluşturulacak.


Haber Kaynak : İGFA

Marmara Denizi’nde 3,5 büyüklüğünde deprem

Sağanak, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı etkili olacak

Tasavvufun ustaları İstanbul'da buluştu

İBB’nin Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda bekleyen herhangi bir dosyası yok!

İstanbul Büyükçekmece'de otluk alanda yangın

İstanbul Beylikdüzü’nde yaz spor okulları başladı

BTSO Başkanı Burkay: KFA Fuarcılık’ın başarısı BTSO'nun ortak vizyonudur

Kocaelispor’un gözü Ergünler'de

MPG A.Ş., zırhlı kurtarıcı ve çekici araç tedariki için SSB ile anlaştı

İstanbul Büyükşehir on binlerce çocuğu sporla buluşturuyor

Bilişim 500 için geri sayım başladı

5 yılda 330 bin ziyaretçi Karatay'da şifa buldu

Yaz akşamlarına yeni soluk... JJ Arena Garden açıldı

Çocuklara yönelik 'Güçlendirici Bakım Modeli' hayata geçti

Keşanlı babanın çığlığı duyuldu... Sağlık giderlerini Bakanlık karşılayacak