Kahramanlar-30'da 63 mağara ve sığınağa imha

Kahramanlar-30

Kahramanlar-30'da 63 mağara ve sığınağa imha

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kahramanlar-30' operasyonlarında 6 ilde 63 mağara, sığınak ve depo imha edildiğini açıkladı. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne yönelik yapılan 'Kahramanlar-30' operasyonlarında; 6 ilde 63 mağara, sığınak ve depo imha edildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 6 ilde terör örgütüne yönelik 'Kahramanlar-30' kod adlı operasyonlar yapıldığını belirtti.

Buna göre; il jandarma komutanlıklarınca Şırnak, Siirt, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Muş ve Tunceli'de hava destekli gerçekleştirilen operasyonda 63 mağara, sığınak ve depo imha edildi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1729005930233159687

1 keskin nişancı tüfeği, 5 piyade tüfeği, 1 makineli tüfek, 16 el bombası, 6 bomba atar ve mühimmatı, 8 anti-tank ve anti-personel mühimmatı, 155 milimetrelik 1 top mermisi, 31 mayın/el yapımı patlayıcı, 120 kilogram amonyum nitrat, çeşitli çap ve ebatlarda 3 bin 795 mühimmat, 3 dürbün, 6 telsiz, 362 pil ve çok sayıda mutfak, gıda, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam edeceklerini belirten Bakan Yerlikaya, "Kahraman jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan mücadeleye devam mesajı: Nerede kalmıştık?

LÖSEV’in kahraman çocukları karne sevinci yaşadı

Ümit Özdağ'a hapis cezası ve tahliye kararı!

Tüketici Ürünleri Sektörü'nden son durum raporu: İnovasyonla büyüme çağrısı

Gazi Koşusu’na özel film ve yeni iş birliği tanıtıldı!

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Mobil numara taşımada lider operatör

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

İBB ders atölyelerinde başvurular başladı

Dr. Ağca İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını yorumladı: İsrail'in hedefi rejim değil, nükleer program

İYİ Parti Mardin: İslam Devletleri İsrail zulmüne karşı birlik olmalı!

Önce gülümse sonra ‘Şutla’

Sessiz kalp krizine dikkat! Belirtiler grip sanılabilir!

5 ton çöp toplandı, güneş enerjisi kullanımı arttı

Tuğba Özay’dan “Kafes”e etkileyici klip