Kahramanmaraş'ta Ata Sporu Güreş Festivali Coşkusu

Kahramanmaraş

14. Geleneksel Bertiz Baydemirli Kısa Şalvar Güreş Festivali'nde 508 pehlivan mücadele etti. Kahramanmaraş, Ekim ayında iki büyük şampiyonaya ev sahipliği yapacak.

14. Geleneksel Bertiz Baydemirli Kısa Şalvar Güreş Festivali'ne katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, "Bu topraklar tarih boyunca nice pehlivanlar ve şampiyonlar yetiştirdi. Bu şampiyonlarımız ülkemizin ve dünyanın her yerinde şehrimizi temsil ediyor. İnşallah Kahramanmaraş olarak 25 Ekim'de Kısa Şalvar Türkiye Şampiyonası'na, 26 Ekim'de ise ilk kez düzenlenecek Dünya Karakucak Güreş Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağız. Ata sporumuzun kalbi ana vatanında, Kahramanmaraş'ta atacak" dedi.

Geleneksel Festivalde Renkli Görüntüler

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehrin geleneksel spor kültürünün en önemli organizasyonlarından biri olan 14. Geleneksel Bertiz Baydemirli Kısa Şalvar Güreş Festivali'ne katıldı. Dulkadiroğlu Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen festival, bölge halkının yoğun katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Festival alanını dolduran yüzlerce sporsever, ata sporu güreşin heyecanını doyasıya yaşarken, organizasyonda 508 pehlivan kıyasıya mücadele etti. Miniklerden başpehlivana kadar farklı kategorilerde yapılan karşılaşmalar, izleyenlere nefes kesen anlar yaşattı.

Protokol Üyeleri Festivali Takip Etti

Organizasyonu takip edenler arasında; 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Yardımcısı İbrahim Şenkon, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, İrfan Karatutlu ve Ali Öztunç, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, MHP İl Başkanı Mansur Metehan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli yer aldı.

İki Büyük Şampiyonaya Ev Sahipliği

Festivalde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, "Ata sporumuz olan güreşi şehrimizde yaşatmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu topraklar tarih boyunca nice pehlivanlar ve şampiyonlar yetiştirdi. Bu şampiyonlarımız ülkemizin ve dünyanın her yerinde şehrimizi temsil ediyor. Bugün de burada yiğit pehlivanlarımız kendilerini bu er meydanında gösterecek. Şehrimizin geleneklerine ve ata sporumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz. İnşallah Kahramanmaraş olarak 25 Ekim'de Kısa Şalvar Türkiye Şampiyonası'na, 26 Ekim'de ise ilk kez düzenlenecek Dünya Karakucak Güreş Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağız. Ata sporumuzun kalbi ana vatanında, Kahramanmaraş'ta atacak" ifadelerini kullandı.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi

Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Diyarbakır'da Öğrencilere Çevre ve Sıfır Atık Eğitimi Veriliyor

Toroslar'da Anne Projesi Kapsamında Eş Zamanlı Eğitimler Düzenlendi

Amed Film Festivali dördüncü gününde yoğun ilgi gördü

Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanları Fransa'da Görüşmeler Gerçekleştirdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Fransa'nın Rennes Kentinde Atık Dönüşüm Modelini İnceledi

Okur-Yazar Buluşması Andırın'da Yazar Mustafa Köneçoğlu'nu Ağırlayacak

Eskişehir'de İnsan Hakları Günü'ne Özel Fransız Günleri Konseri

Eskişehir'de Gençler, Büyükelçilerle Avrupa Gündemini Konuşuyor

Mediterraneo Sergisi, Eskişehir'de Fransız Günleri Kapsamında Açıldı

Altınordu'da Dijital Ebeveynlik Semineri Düzenlendi

Güney Afrika Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Stofile, Konya'da Başkan Altay ile Görüştü

Aydoğdu Mahallesi'nde Uyuşturucuyla Mücadele ve Rehabilitasyon İçin Kurumlar Bir Araya Geldi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Meslek Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

Bursa'da 'Kadın ve Edebiyat Söyleşileri'nde Menopoz Rehberi Konuşuldu

Bursa'nın 'Mor Haritam' Uygulaması Ankara'da Birincilik Ödülü Kazandı