Kahramanmaraş'ta Çocuklar Masal Dinletisiyle Buluştu

Kahramanmaraş

Büyükşehir Belediyesi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde çocuk edebiyatı yazarı Sevde Gözükara'nın katılımıyla masal dinletisi etkinliği düzenledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çocuk edebiyatı yazarı Sevde Gözükara'nın katılımıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde bir masal dinletisi etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik, çocukların hayal dünyasını zenginleştirirken keyifli bir hafta sonu deneyimi yaşamalarını sağladı.

UNESCO'nun Türkiye'deki ilk ve tek "Edebiyat Şehri" unvanına sahip Kahramanmaraş, kültür ve sanat faaliyetlerini toplumun her kesimiyle buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Mevlâna İdris Kültür Sanat Sezonu kapsamında, çocuklara yönelik programlara özel önem veriyor. Bu çerçevede, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Çocuk Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlikte, çocuk edebiyatı yazarı Sevde Gözükara, küçük okurlarla bir araya geldi.

Masallar ve Etkileşimli Oyunlar

Sevde Gözükara, etkinlikte çocuklarla buluşarak renkli masallar anlattı. Gözükara, masalların içine küçük oyunlar, sorular ve hayal egzersizleri katarak çocukların aktif katılımını teşvik etti. Bu yaklaşım, dinletiyi tek yönlü bir anlatı olmaktan çıkararak, çocuklarla birlikte şekillenen interaktif bir deneyime dönüştürdü.

"Hayaller Edebiyatla Yeşerecek"

Geleceğin okur ve sanatseverlerini yetiştirmek için bu tür etkinliklerin önemine vurgu yapan Sevde Gözükara, "Burada çocuklarla çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Onların kalbinde masallar dünyasına bir kapı araladık. Bu kapıdan mutluluk, huzur ve hayaller, çocukların dünyasında büyümeye başladı. Onların hayallerini edebiyatla yeşertmeye devam edeceğiz" dedi.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Ünye'nin Kültürel Zenginliği Ankara'da Tanıtıldı

Kasım'da konut satışları düştü... Yabancılara satışta Ruslar önde!

Odunpazarı Belediyesi'nin Tekstil Merkezi Türkiye'de En İyi 7 Proje Arasında Gösterildi

Tepebaşı'nda Sporda Başarı Yolculuğu Paneli Gerçekleştirildi

Aksaray'da Taksi ve Pazar Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor

Tepebaşı-Cumhuriyet Sanat ve Kitap Şenliği 19-20 Aralık'ta

GAİN'e 'yasa dışı bahis ve kara para' soruşturması! GAİN Medya’ya kayyım atandı

Bursa Nilüfer yeni yıla hazır...13 günlük festival 19 Aralık'ta başlıyor

SASKİ, Akyazı'daki İlkokullarda Su Müfettişi Eğitimlerini Sürdürüyor

Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz, Adem Yavuz Mahallesi'ndeki Üstyapı Çalışmalarını İnceledi

Nilüfer'de 'Ustalara Saygı' Konser Serisi Başladı

Kürtçe Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

İstanbul’da MLKP operasyonu! 11 gözaltı

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: 'Melek Yatırımcılık Hayır İşi Değil, Geleceğe Yatırımdır'

Nilüfer Belediyespor Voleybol Takımı, Ahmet Erdem Anadolu Lisesi'nde Öğrencilerle Buluştu