Kahramanmaraş'ta Huzurevi Sakinlerinin El Emeği Ürünleri Sergilendi

Kahramanmaraş

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen el sanatları kermesinde huzurevi sakinlerinin ürettiği eserler vatandaşların beğenisine sunuldu.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 2025 Aile Yılı kapsamında düzenlenen "Büyüklerimizin Ellerinden" konulu el sanatları kermesi büyük ilgi gördü. Huzurevinde yaşamını sürdüren şehrin ulu çınarları, el emeği göz nuru ürünlerini vatandaşların beğenisine sundu.

Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde toplumun her kesimine yönelik etkinlikler düzenleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2025 Aile Yılı kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Atölye Zeytin iş birliğiyle düzenlenen "Büyüklerimizin Ellerinden" konulu el sanatları kermesi, Şehit Hakan Duyğal Huzurevi bahçesinde gerçekleştirildi.

Yaşanmışlıkların İzleri

Programda huzurevinde yaşamını sürdüren şehrin ulu çınarları, el emeği göz nuru ürünlerini vatandaşların beğenisine sundu. Sergilenen eserlerde yaşanmışlıkların, birikimin ve emeğin izleri ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.

Protokol Katılımı

Programa Vali Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Müslüm Ferdi Bozkurt, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu katıldı. Kermes alanındaki stantları tek tek gezen Başkan Fırat Görgel, huzurevi sakinlerinin ürettiği el emeği ürünleri inceledi, yaşlılarla sohbet ederek hatıra fotoğrafları çektirdi.

Büyüklere Destek Vurgusu

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yaşlıların toplum içindeki yerinin ve değerinin vurgulanması açısından etkinliğin önemine dikkat çekti. Görgel, "Çok değerli büyüklerimizin elleriyle şekillenen her bir ürünün değeri çok yüksek. Büyüklerimizle, yaşlılarımızla ve toplumumuzun her kesimiyle bu tür programları icra etmek çok kıymetli. Bugün sergilenen her bir eserde yılların emeği var" dedi.

Sosyal Hizmetlerde Artış

Başkan Görgel, konuşmasında Büyükşehir Belediyesinin sosyal hizmet alanında yürüttüğü çalışmalara da değinerek, sosyal desteklerin çeşitlendirilip dört katına çıkarıldığını belirtti. Görgel, "Ev temizliğinden kişisel hijyene, sıcak yemekten ulaşıma ve sağlığa kadar geniş bir yelpazede bu hizmetleri sürdürüyoruz. Amacımız, yalnızca maddi değil, manevi anlamda da büyüklerimizin yanında olmak" ifadelerini kullandı.

Çeşitli El Sanatları

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermeste, el işi tekstil ürünlerinden ahşap oymalara, takılardan dekoratif objelere kadar birçok ürün sergilendi. Huzurevi sakinlerinin yeteneklerini ortaya koyduğu el sanatları stantları, ziyaretçilerden tam not aldı.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi

Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Yaralı Puhu Kuşu Tedavi Edilerek Doğaya Salındı

Yalova İtfaiyesi Üniversite Öğrencilerine İlk Dersi Verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus ve Çamlıyayla'da 823 Üreticiye Tarımsal Destek Sağladı

Kayseri'de Kentsel Dönüşüm Zirvesi Düzenlenecek

Doğanhisar Meydan Düzenleme Projesi'nin Açılışı Gerçekleştirildi

Aksaray'ın Enerji Verimliliği Projeleri Forumda Örnek Gösterildi

Kayseri, Erciyes'teki Yüksek İrtifa Bisiklet Kamplarıyla Spor Turizmini Geliştiriyor

Kaleiçi Old Town Festivali 10. Yılında 21 Ülkeden Heyetleri Ağırlayacak

Hendek ve Akyazı'da minik öğrenciler çiçek dikme etkinliğinde buluştu

Akyazı'da 9 bin metrelik altyapı çalışmasında 6 ekip eş zamanlı çalışıyor

KASKİ, Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası Aldı

Van Büyükşehir Belediyesi Personeline Psikolojik İlk Yardım Eğitimi

Nasuhdede Mahallesi Hacıhasan Caddesi'nde Altyapı Çalışmaları Tamamlandı

Ekinözü Türkmenler Mahallesi'nde 10 Kilometrelik Yola Sathi Asfalt Kaplama

Kahramanmaraş'ta Huzurevi Sakinlerinin El Emeği Ürünleri Sergilendi