Kahramanmaraş'ta TOKİ konutlarına 'sur' benzetmesi!

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta TOKİ konutlarına 'sur' benzetmesi!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, TOKİ tarafından inşasına başlanılan afet konutları hızla yükseliyor. Konutların sağlamlığı hakkında depremzedeler tarafından ‘sur’ benzetmesi yapıldı.

ANKARA (İGFA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 18 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin depremin hemen ardından bölgenin ihya ve inşası için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle yapılan afet konutları ve köy evlerinin inşaatları hızla yükseliyor.

Depremzedelerin bir an önce sıcak yuvalarına kavuşması için yapımı kısa sürede tamamlanan konutlar, bölge halkına da devletin her zaman yanlarında olduğunu hissettiriyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmî sosyal medya hesabı üzerinden Kahramanmaraş’ta yürütülen çalışmalara ilişkin bir video paylaştı. Videoda depremzedelerin; çalışmalara ilişkin görüşlerine de yer verildi.

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇOK GÜZEL ÇALIŞIYORLAR”

Videoda bir başka depremzede vatandaş ise çalışmaların gece gündüz devam ettiğini belirterek, “Allah devletimizden razı olsun. Konutlar ve köy evleri yapılıyor. Gece gündüz demeden çok güzel çalışıyorlar, kamyonlar hiç durmuyor.” dedi.
Devletin her zaman yanlarında olduğunu hissettiğini söyleyen diğer bir depremzede ise, “Devlet tarafından yapılan konutlar hızlı bir şekilde devam ediyor.  Şu anda hazır olanları teslim ediyorlar.” diye konuştu.  

Bakanlığın çalışmalarından çok memnun olduklarını söyleyen bir başka vatandaş da, “Allah devletimizden razı olsun. İşin doğrusunu konuşmak lazım. Vallahi bundan iyisi olmaz.  Devlet elinden gelenin fazlasını yaptı.” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

“Ailem” dizisinin ikinci sezonu tanıtıldı

Türkiye genelinde kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı!

Esentepe Gençlik Merkezi'nde Ara Tatil Etkinlikleri Düzenlendi

Bursa'da Düzenlenen Yarıyıl Şenliği Renkli Bir Finalle Sona Erdi

Bursa'da Çocuklara Yönelik Güvenli Yaşam Atölyesi Düzenlendi

KTO'dan “Orta Anadolu Üretim Havzası” vurgusu

Denizli'de Kent Market'ten 2025'te 155 Binden Fazla Kişi Yararlandı

Mamak Belediyesi, Kreş Eğitmenlerine Ara Tatilde Hizmet İçi Eğitim Düzenledi

Volleyball World Beach Pro Tour 2026 Takvimi Açıklandı: Alanya Etabı Haziran'da

Mübadele'nin 103. Yılında Anma ve Anlatım Söyleşisi Düzenlendi

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Karadolap Spor Kulübü'nü Ziyaret Etti

Pamukkale Sömestir Festivali, Madagaskar Sirki ile Final Yapacak

Seyyah Ritim Grubu Niğde'de Sahne Alacak

Mübadelenin 103. Yılı Mudanya'da Anma Etkinlikleriyle Hatırlandı

Beylerbeyi Profiterol, Dubai’de üretime başladı