Kaklık Mağarası'na Ulaşım Yolu Sıcak Asfaltla Yenileniyor

Kaklık Mağarası

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 'Yer altındaki Pamukkale' olarak bilinen Kaklık Mağarası'na giden Haydar Baba Caddesi'ni yaklaşık 4 kilometrelik güzergahta sıcak asfaltla kaplıyor. Proje ile turist ve bölge halkı için daha güvenli

Kaklık Mağarası'na Ulaşım Yolu Sıcak Asfaltla Yenileniyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kaklık Mağarası'na ulaşımı sağlayan Haydar Baba Caddesi'ni sıcak asfaltla yeniliyor. Yaklaşık 4 kilometrelik güzergahta yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, hedeflerinin Denizli'yi turizm destinasyonları açısından hak ettiği noktaya taşımak olduğunu vurguladı.
30.12.2025
Turizm Rotasında Konfor ve Güvenlik Dönemi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 'Yer altındaki Pamukkale' olarak bilinen Kaklık Mağarası'na ulaşımı sağlayan Haydar Baba Caddesi'nde kapsamlı bir üstyapı çalışması başlattı. Mevcut durumu ziyaretçiler için zorluk oluşturan yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki güzergah, sıcak asfalt ile kaplanacak. Proje ile turistler ve bölge halkı için daha güvenli, hızlı ve konforlu bir ulaşım rotası oluşturulması planlanıyor.

Yol üzerinde yürütülen çalışmalar kapsamında, toplam 35 bin metrekarelik asfalt alanı ve 8,5 metre yol genişliğine sahip güzergahta, yaklaşık 7 bin ton sıcak asfalt imalatı gerçekleştirilecek. Yol ve kaldırımların zeminini güçlendirmek amacıyla temel hazırlıklarında ise toplam 18 bin ton PMT malzemesi kullanılacak.

"Turizm Destinasyonlarımızı Güçlendiriyoruz"

Honaz ilçesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, projenin bölge ekonomisi için önemli olduğunu vurguladı. Başkan Çavuşoğlu, "Kaklık Mağarası'na giden ve artık kötü bir görüntü sergileyen yolumuzu sıcak asfaltla yeniliyoruz. Bu çalışmayla hem vatandaşlarımıza hem de bölgemize gelen yerli ve yabancı turistlere daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sunacağız. Şehrimizin kaynaklarını yine bu şehir için kullanarak Denizli'yi turizm destinasyonları açısından hak ettiği noktaya taşıyacağız" dedi.

Denizli,Denizli Belediyesi

Denizli,Denizli Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu'ndan 2026 Yılı Mesajı

Tekirova'daki Minik Öğrenciler Hayvan Barınağını Ziyaret Etti

Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu, 2025 Yılı Çalışmalarını ve Hedeflerini Yeni Yıl Mesajında Değerlendirdi

Kemer Muhtarları, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'yu Ziyaret Etti

İstanbul Bakırköy Muhabbeti’nde İsmail Özmutlu ile söyleşi

Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu, Zafer Partisi İlçe Teşkilatı'nı Ziyaret Etti

Gümüşhane Belediye Başkanı, Sandık Başkanlarıyla Toplantı Gerçekleştirdi

Karabük Belediyesi Huzur Timi ile Kış Şartlarında Sosyal Destek Sağlıyor

Soma Cenkyeri Mahallesi İçin 20 Milyon Euroluk Altyapı Projesi Hazır

Kütahya Belediyespor Halter Takımı, Ege Kupası'ndan Madalyalarla Döndü

DESKİ, Çivril, Tavas ve Acıpayam'a 63 milyon TL'lik modern depo yatırımı yapıyor

Kaklık Mağarası'na Ulaşım Yolu Sıcak Asfaltla Yenileniyor

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den 2026 Yeni Yıl Mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi'ni Ziyaret Etti

Mudanya Belediyesi, Öz Kaynaklarıyla Temizlik Filosunu Güçlendirdi