Kalp nakli beklerken Türkiye’de sağlığına kavuştu

Kalp nakli beklerken Türkiye’de sağlığına kavuştu

Kalp nakli beklerken Türkiye’de sağlığına kavuştu

90’lı yılların futbolcusu Arnavut Sokol Haznedari’ye kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Ülkesindeki doktorlar ameliyat dahi etmediler. Amerika’daki doktorlar ise ‘Kalp nakli olmalısın’ diyerek geri çevirdiler. Türkiye’de olduğu aort kapağı ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

İSTANBUL (İGFA)-  52 yaşındaki Sokol Haznedari, Arnavutluk’tan Amerika’ya kız kardeşini ziyarete giderken uçuş sırasında fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. New York’ta tam 8 gün boyunca hastanede kalan eski futbolcu Haznedari’ye doktorlar, ‘Kalp nakli olmalısın’ dedi. Arnavutluk’ta birinci ligde yıllarca futbol oynayan Haznedari’ye uygun kalp çıkıncaya kadar kalp pili takılması önerildi. Daha önce de Türkiye’ye gidip gelen Sokol Haznedari “Ben Türk doktorlarına güveniyorum” diyerek hekim arayışına girdi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak ile irtibata geçerek Türkiye’ye geldi.

NAKİL YERİNE KAPAK DEĞİŞİMİ YAPILDI 

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, hastasının iyileşme sürecini şu sözlerle anlattı: “Hastanın asıl sorunu aort kapağında kaçak olmasıydı. Bu nedenle kalp aşırı derecede büyümüştü. Aort kapağı sorunları çok sinsi ilerler ve son ana kadar belirti vermezler. Bu hastada aort kapağındaki kaçak çok fazla olduğu için kalp o kadar büyümüştü ki ameliyat çok riskliydi. Amerika’dan bize geldiğinde yapılan tedaviler ve tahliller için oradaki doktorlar 140 sayfalık bir kitapçık hazırlamıştı. Kendisine hayati riskleri olduğunu anlattık. Oradaki kapağı protez bir kapak ile değiştirdik. Ameliyattan sonra kalbi küçülmeye başladı, 3 ay içerisinde normale dönmesini bekliyoruz. Yani kalp nakli yerine aort kapağı ameliyatı ile sağlığına kavuştu.”

“ÜLKEME SAĞLIKLA DÖNÜYORUM”

Sokol Haznedari ise yaşadıklarını şöyle anlatt: “Amerika’dan sonra Arnavutluk’taki doktorlar da bize ameliyatın riskli olduğunu anlattı. Tanıdıklarımız İstanbul’da çok iyi kardiyologlar bulabileceğimizi söylediler. Bunun üzerine Türkiye’ye gelmek istedim. Ailem ameliyata dair endişe içindeydi. Ben doktorumu gördüğümde aradığımı bulduğumu anladım ve bir güven duydum. Türkiye’de ameliyat olmak istediğimi söyledim. Sağlıkla ülkeme dönebileceğim için çok mutluyum” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Yeşilay'dan bağımlılıklarla mücadelede küresel liderlik

İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi

Ampute maçında gol düellosu

Büyükakın: Sanat ve doğa Kocaeli’nde buluşuyor

Tırnak sanatına yeni bir soluk

Bakırköy’de su baskını sorunları bir bir çözülüyor

İHS Teknoloji’den yeni nesil siber güvenlik çözümü

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!