GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Karantina süreleri kısaldı

Karantina süreleri kısaldı

Karantina süreleri kısaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki Koronvirüs Bilim Kurulu, karantina kuralları, tedbirleri ve aşı programıyla ilgili konuları görüşerek yeniden değerlendirdi. Karantina süresi 7 gün olarak güncellendi.

ANKARA (İGFA) -  Koronavirüs Bilim Kurulu'nun toplantısında karanti süreleri güncellendi. Karantina sürelerinin mevcut koşullar dikkate alındığında yeniden düzenlenmesinin uygun olacağına karar veren Bilim Kurulu, pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlendiğini duyurdu.

"7 günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer" denilen güncellemede, "Pozitif vakalar 5. gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erer. Temaslı kişiler son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz. Semptom takibi yaparak maske kullanımı ile günlük yaşamına devam eder. Aşısız ya da hatırlatma dozu aşısı üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişiler yedi gün karantinaya alınır. Semptom takibi yapılır. Beşinci gün test yaptırıp negatif olan kişiler karantinayı erken sona erdirebilirler" denildi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: karantina süreleri kısaldı

Cumhuriyetin 102. Yılı Hamamözü'nde Coşkuyla Kutlandı

Şehit Burak Aydoğan Caddesi Tramvay Çalışmaları Sonrası Trafiğe Açıldı

Çanakkale'de Kasım Ayında Kültür Sanat Etkinlikleri Başlıyor

Şanlıurfa'da 3. İyi Pamuk Tarla Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Patnos'ta Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Antalya'da otogarda usulsüz hayvan ve balık taşımacılığına operasyon

Altın Portakal'da Şerif Gören anıldı, sinema sektörü masaya yatırıldı

ÇOMÜ'de Öğrencilere Sıcak Çorba İkramı Başlıyor

Patnos'ta 300 Metrelik Havuz Projesi Hayata Geçiyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz, Emniyet Müdürlerini Ziyaret Etti

Kentlerin geleceği masaya yatırılıyor

Kâğıthane'de Can Dostlar Ofisi Sokak Hayvanları İçin Hizmete Hazırlanıyor

Hamamözü'ne 94 TOKİ Konutu Yapılıyor

İklim krizi kentlerin geleceğini tehdit ediyor

Haliliye'de Park Yenileme Çalışmaları İlçeyi Güzelleştiriyor