Kariyer basamaklarına 604 bin öğretmen başvurdu

Kariyer basamaklarına 604 bin öğretmen başvurdu

Kariyer basamaklarına 604 bin öğretmen başvurdu

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Eğitimi için 603 bin 864 başvuru alındığını kaydeden Millî Eğitim Bakanlığı, bu başvuruların 533 bin 359'unun uzman öğretmenlik, 70 bin 505'inin ise başöğretmenlik alanında yapıldığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınav Takvimine göre 15 Haziran 2022 tarihi itibarıyla başvuruda bulunanların il değerlendirme komisyonunca yapılan değerlendirme sonuçlarına itirazlarının alınması süreci başladı.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Eğitimi konusunda bir değerlendirmede bulunan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Eğitimi için 603 bin 864 başvuru alındığını belirterek, "Bu başvuruların 533 bin 359'u uzman öğretmenlik, 70 bin 505'i başöğretmenlik alanında yapıldı. Özel öğretim kurumlarındaki öğretmenlerden de 280'i başöğretmenlik, 9 bin 724'ü uzman öğretmenlik olmak üzere 10 bin 4 başvuru alındı" dedi.

Bakanlık olarak öğretmenlerin toplumdaki itibarını arttırmak için çaba göstermeye devam edeceklerini belirten Bakan Özer, öğretmenleri her anlamda desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Mesleki gelişimlerini sürekli kılmak en öncelik verdiğimiz alanlar olduğunu kaydeden Bakan Özer, "Ben bu vesileyle öğretmenlik kariyer basamakları eğitimini alacak tüm öğretmelerimize başarılar diliyorum" dedi.

Uzman öğretmenlik eğitimleri, 18 Temmuz-5 Eylül; başöğretmenlik eğitimleri ise 18 Temmuz-19 Eylül arasında gerçekleştirilecek.

Yazılı sınav başvuruları 26 Eylül-3 Ekim arasında alınacak. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı 19 Kasım'da, 81 ilde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları, 12 Aralık 2022'de duyurulacak.

Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023'te düzenlenecek ve uzman öğretmen/başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023'ten itibaren bu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlandırılacak.


Haber Kaynak : İGFA

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde karne heyecanı

Gayrimenkul sektörü konut satışlarını değerlendirdi... Konut güvenli liman olmaya devam ediyor

İstanbul'da 21 Haziran'da meydanlar müziğe açılacak

İstanbul, 2026’da ITS Avrupa Kongresi’ne hazırlanıyor

Dilek Sabancı Eğitim Ödülleri sahiplerini buldu

Konut satışları yükselişte... Yabancılara satışlar düştü!

Davul çalmanın incelikleri kitaplaştı

CHP’li Altaca Kayışoğlu’ndan TBMM'de sert eleştiri

Türk futboluna yıldızlar yetiştiren yüce spor’un tesisi yenilendi

Sınav döneminde başarı ve sağlık için beslenme rehberi

İstanbul'da ulaşım hafta sonu ücretsiz!

Yoga Günü’ne özel etkinlik 

ALL ve ALL MAN Haziran sayılarında Simge ve Berkay rüzgârı

Kocaeli'de 'Mehtap Turları' ve 'Büyük Adaya' yolculuk başlıyor

Lüks kruvaziyer ilk kez Bodrum'a demir attı... Türk ezgileriyle karşılandılar