GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Kartal heykeli meydana yakıştı

Kartal heykeli meydana yakıştı

Kartal heykeli meydana yakıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Beşiktaş’a nefes aldıracak “Meydan Projesi”nin 1. Etabı tamamlanırken, meydan Beşiktaş’ın sembolü “Kartal Heykeli” ile taçlandırıldı.

İSTANBUL (İGFA) -  Beşiktaş Meydanı, yıllar içerisinde ortaya çıkan kentsel donatı yoğunluğu, düzensizliği, yeşil alanların yok olması, kamusal alan işgalleri gibi nedenlerle işlevselliğini yitirmişti. İstanbul halkının deniz ile ilişkisini sağlamak, yoğun deniz ulaşımına da bağlı yaya trafiğini meydan ile beraber düzenlemek ve yeşil alan oranının artırılması amacıyla bir düzenleme yapılması kaçınılmaz bir hal aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2 etaplı projede, bölgenin yoğun olan yaya ve araç trafiğini düzenleyecek köklü ulaşım çözümleri öngörüldü.

Projede 1. etabın sonuna gelinirken, Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün 120. yılı anısına meydan kartal heykeli ile taçlandırıldı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü Başkanı Prof. Bülent Çınar tarafından 2,5 aylık bir çalışma sonucunda tamamlanan heykel, 100. yıllık çağdaş Türkiye’nin dinamik yapısını çağrıştıracak şekilde tasarlandı. Heykel, yaklaşık 400 metre 316 kalite paslanmaz çelik boru, lazer kesim teknolojisi ile kesildikten sonra 923 adet boru, lazer kaynağı ile bir araya getirildi. Toplam ağırlığı 1400 kilogram olan heykel yine meydanı kaplayan granitler ile aynı ocaktan seçilmiş 6000 kilogram ham granit bir kayaya sabitlendi.

1.ETAP TAMAMLANDI

Projenin ilk etap düzenlemeleri kapsamında Barbaros Bulvarı ile sahil yolunu bağlayan çelik köprü yol kaldırıldı.

Toplu taşıma araçları hareket noktası, sahil tarafından Beşiktaş Caddesi’nin kuzeyine alındı. Bu sayede Beşiktaş iskelesi önünde bulunan toplu taşıma araçlarının, kamusal alanda oluşturduğu hasar ve yaya hareketi ile kent deniz ilişkisinde yarattığı olumsuz etki ortadan kaldırıldı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: kartal heykeli meydana yakıştı

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği

Mehmet Efe’nin hayali gerçek oldu: Protezle ilk maçını oynadı

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Gülşah Alakuş, BNP Paribas Cardif Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları lideri oldu

İstanbul Bakırköy'de Yaz Spor Okulu’nun üçüncü dönemi başladı

Prof. Dr. Erol Özvar yeniden YÖK Başkanı ve üyesi olarak atandı

Beylikdüzü Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz tercih desteği

Türkiye’de 70 ilde dev uyuşturucu operasyonu! 940 şüpheli yakalandı

Simge’den yeni sürpriz: 'Taksi' yayında!