Kayseri Bilim Festivali'ne 300 Bin Ziyaretçi Katıldı

Kayseri Bilim Festivali

TÜBİTAK ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen 7. Kayseri Bilim Festivali, üç günde 300 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Festivalde SOLOTÜRK gösterisi ve astronot Tuva Cihangir Atasever'in sunumu büyük ilgi gö

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK iş birliğinde düzenlenen 7. Kayseri Bilim Festivali, 17-19 Ekim 2025 tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde gerçekleştirildi. Festival; bilim, teknoloji, uzay ve yenilikçilik temalarında onlarca etkinlik, söyleşi, atölye ve gösteriye ev sahipliği yaptı.

Rekor Katılımlı Bilim Şöleni

Festivalin ardından açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, üç gün boyunca 300 binden fazla ziyaretçinin ağırlandığını belirtti. Büyükkılıç, "Kayseri bir kez daha bilimin ve teknolojinin merkezi oldu. Tüm hemşehrilerimize, özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Zengin İçerik ve Etkileşimli Deneyimler

Festival boyunca kurulan 100'ün üzerinde bilim ve teknoloji standında ziyaretçiler, robotik kodlama uygulamaları, VR-AR-MR deneyim alanları, mobil planetaryum, insansız hava aracı tanıtımları ve etkileşimli deney düzenekleri ile bilimin büyülü dünyasını keşfetti.

SOLOTÜRK ve Astronot Sunumu

Bilim festivalinin en dikkat çekici anlarından biri, SOLOTÜRK'ün gerçekleştirdiği hava gösterisi oldu. Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever de uzay yolculuğunu ve bilimsel misyonunu Kayserililerle paylaştı.

Ziyaretçilerine bilimi sevdirmeyi amaçlayan festival, içerik zenginliği ve katılımcı yoğunluğu ile Kayseri'nin kültürel ve bilimsel marka değerine katkı sağlarken, katılımcılardan tam not aldı.


Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Bursa Büyükşehir Zabıtası Harmancık'ta Denetimleri Artırdı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, Köşk ve Sultanhisar Muhtarlarıyla Toplantı Gerçekleştirdi

İBB, 580 milyon dolarlık Eurobond borcunu vadesinden önce ödedi

Muş'ta Yağmur Suyu Kanal Temizliği Hızla Tamamlandı

İstanbul Maltepe’nin Zeyna’sı artık ekibin bir parçası

Muş'ta Saray Mahallesi'ndeki Kaldırım Onarımı Tamamlandı

Muş'ta Üniversite Öğrencilerine Uygulamalı İtfaiye Eğitimi

Muş'ta Hürriyet Caddesi'nin Aydınlatma Sistemleri Yenileniyor

İstanbul Maltepe'de balık denetimi

İstanbul Maltepe’de sınav tecrübelerini paylaştılar

Antalya Likya Lions Kulüp’ten Başkan Topaloğlu’na ziyaret Başkan Topaloğlu: “Eğitim bizim işimiz.”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Eğitim Desteği Sağlayacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Dutlulu, Ticaret Odası'nda İş Dünyası ile İstişarede Bulundu

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı! Karadeniz kıyılarında dikkat!

Manisa Büyükşehir Belediyesi 2025'te 284 Milyon TL Tasarruf Sağladı