Kayseri'de Girişimcilik Zirvesi Düzenlendi

Kayseri

Kayseri Girişimcilik Zirvesi, İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleşti. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek ve çok sayıda davetli katıldı.

Kayseri Girişimcilik Zirvesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde ve Girişimci ve Yöneticiler Derneği organizasyonuyla İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlendi. Programa Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Okandan, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, Girişimci ve Yöneticiler Derneği Başkanı İbrahim Anıl Taşdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ile çok sayıda davetli ve genç girişimci katıldı.

Girişimcilik Kültürünün Yaygınlaşması

Zirvede genç girişimcilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasının önemine dikkat çekti. Büyükkılıç, etkinliği düzenleyen Girişimci ve Yöneticiler Derneği'ne teşekkür ederek, organizasyona fırsat veren bakanlık yetkililerine de selamlarını iletti.

Kütüphaneler Şehri Kayseri

Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak "kütüphaneler şehri" söylemini hayata geçirdiklerini belirtti. Kayseri'nin 15. kütüphanesinin açıldığını ifade eden Büyükkılıç, şehrin tarihsel olarak âlimler ve girişimciler şehri olarak anıldığını, Seyyid Burhaneddin, Mimar Sinan ve Ahi Evran gibi isimlerle anıldığını kaydetti.

Girişimci Ruh ve Aidiyet Duygusu

Kayseri'yi girişimciliğin merkezi olarak tanımlayan Büyükkılıç, üretmek için bilgi ve kendini geliştirmenin önemini vurguladı. Aidiyet duygusunun ve şehir değerlerine sahip çıkmanın gerekliliğinin altını çizdi. Gençlere fırsat verilmesi ve ortam hazırlanmasının önemine işaret ederek, Vali Gökmen Çiçek'e destekleri için teşekkür etti.

Vali Çiçek'ten Teşekkür

Vali Gökmen Çiçek ise İl Halk Kütüphanesi'ni Kayseri'ye kazandıran Başkan Büyükkılıç'a teşekkür etti. Büyükkılıç da kütüphanenin bütçesinin tamamının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını ve eserin ancak kullanımla anlam kazandığını ifade etti. Bakanlık yetkililerinin de burayı canlandırmak için katkı sağladığını belirtti.

Proje Hakkında Bilgilendirme

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu ile Girişimci ve Yöneticiler Derneği Başkanı İbrahim Anıl Taşdemir de birer konuşma yaparak, "Girişimci Kütüphanesi" projesi ve zirvenin amaçları hakkında bilgi verdi. Zirvenin, Kayseri'de girişimcilik kültürünü derinleştirmek, gençlere ilham vermek ve yerel potansiyeli güçlü iş modelleriyle buluşturmak amacı taşıdığı aktarıldı.


Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

İstanbul Maltepe'de ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri’ başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2026 Yılı Mazot Desteği Başvurularını Başlattı

Başkan Büyükgöz, 1. Uluslararası Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne katıldı

Şile’nin tarımsal kalkınması için UEB’ten ortak proje hamlesi

Denizli Büyükşehir, Barış Manço'yu Ölümsüz Eserleriyle Andı

Keçiören'de Berat Kandili Simit İkramıyla Kutlandı

Kepez'de Sömestir Festivali Renkli Etkinliklerle Tamamlandı

Kartal Kadın Meclisi, Yeni Dönem Projelerini Değerlendirdi

Eyüpsultan'da Berat Kandili'nde Etli Pilav İkramı Yapıldı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem'den Berat Kandili Mesajı

Kartal'da 'Altı Kişiye Pijama' Oyunuyla Kahkaha Dolu Bir Tiyatro Gecesi

Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

1.573 Engelli Vatandaş Kamu Kurumlarına Yerleştirildi

Kartal'da 590 Konutun Anahtarları Sahiplerine Teslim Edildi

Mamak'ta Çocuklar Pizza Atölyesinde Hem Eğlendi Hem Öğrendi