GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Kayseri'de türkü gecesi

Kayseri

Kayseri'de türkü gecesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen TRT Sanatçıları Şehir Konserleri’ne katıldı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Ülkenin değerlerini, tarihini, kültürünü, gücünü ve sesini yansıtmak amacıyla şehir şehir gezen TRT Sanatçıları Şehir Konserleri’nin durağı Kayseri oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği ev sahipliğinde Talas Paraşüt İndirme Alanı'nda düzenlenen konsere, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, İl Protokolü, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ve Radyo Dairesi Başkanı Hamit Yaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konser, TRT sunucuları tarafından “Sırtımızı yasladığımız Ali Dağı’nın eteğinden ‘Bir of çeksem karşıki dağlar yıkılır’ türküsü ile selamladık. Hem sizi hem heybetli Erciyes’i hem de bu muhteşem geceyi. Siz değerli konuklarımız Anadolu’muzun kültürüyle baş döndüren şehri Kayseri’deyiz. İki dağın eteğini yasladık sırtımızı, Talas Paraşüt İndirme Alanı’nda çalacağız türkülerimizi” diyerek büyük bir coşkuyla başladı.

Konserde TRT’nin birbirinden özel ve güzel 10 ses sanatçısının dillere pelesenk olan şarkıları ve türküleri seslendirdiği parçalarla Kayserililere unutulmaz bir gece yaşattı. Şef Naci Düzel’in yönettiği konserde, TRT Radyo Dairesi Başkanlığı’nda görevli profesyonel ses ve saz sanatçıları sahne aldı.

Kayserililerin büyük ilgi gösterdiği gecede TRT sanatçıları vatandaşlara muhteşem bir gece yaşatırken, müzikseverler cep telefonları ışıkları ile konser alanında büyük bir görsel şölen oluşturdu. Konser sonunda Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak’a çiçek takdiminde bulundu. Başkan Büyükkılıç ayrıca Albayrak’a Kayseri kitabı da hediye etti.

Vali Çiçek, yaptığı konuşmada, “Kültürümüze çok büyük destek ve değer veren TRT Radyo Sanatçıları’na çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar, sizleri ayakta alkışlıyoruz” derken, Başkan Büyükkılıç da, “Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kayseri muhteşemsiniz, siz her şeyin en güzeline layıksınız. Sizleri seviyoruz, TRT’miz de bizim vazgeçilmezimizdir” diye konuştu.

Konserde Başkan Büyükkılıç, doğum günü olan Koro Şefi Naci Düzel’e sürpriz pasta getirdi. TRT İstanbul Radyosu Bağlama Sanatçısı Cumali Kalkan’ın da doğum günü olan bu özel günde pastanın mumları birlikte üfletildi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN “GESİ BAĞLARI” PERFORMANSI

Öte yandan Başkan Büyükkılıç, Türk musikisinde efsaneleşmiş olan Gesi Bağları türküsünü de söyleyerek, konsere katılanlara keyifli anlar yaşattı. Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen konser, TRT Müzik ekranlarında, TRT Türkü ve TRT Nağme radyo kanallarından canlı yayınlandı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: kayseri'de türkü gecesi

Kahramanmaraş'ta Ulaşım Güvenliği İçin Köprü Genişletme Çalışması Başladı

Kaynarca'ya 500 Milyon TL Yatırım: Park ve Spor Salonu İnşaatları Hızla İlerliyor

Küçükkumköprü Caddesi'nde Sıcak Asfalt ve Refüj Çalışmaları Tamamlandı

Bağcılar Belediyesi Personeline Yapay Zeka Eğitimi Verildi

Van Büyükşehir Belediyesi'nde İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Van Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Okullarda Konser Etkinlikleri Düzenliyor

Yalova Merkez Pazaryeri'nde Fatura ve Belge Denetimi Gerçekleştirildi

Şahinbey'de Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Heyecanı

Muratpaşa Belediyesi, SHARE Projesi ile 66 Bin Euro Hibe Desteği Aldı

Diyarbakır'da 5 noktada günlük bin 900 kişiye sıcak çorba ikramı

Konya-İstanbul hattında 13 milyon yolcu yüksek hızda seyahat etti

Diyarbakır'da DİGEM'in E-Ticaret Eğitimleri Başlıyor

Diyarbakır'da 211 Bin Metrekarelik Mezopotamya Kent Parkı'nın İnşası Hızla İlerliyor

Kayseri'de Tüketici Hakları İçin Ortak Denetimler Sürüyor

Geleceğin bilim insanları Beylikdüzü'nde yetişiyor