Kemal Kılıçdaroğlu: "Devlet, zırvalıklarla yönetilemez"

Kemal Kılıçdaroğlu:

Kemal Kılıçdaroğlu: "Devlet, zırvalıklarla yönetilemez"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gazetecilere "Özgürce yazmak için 'Millet İttifakı'nı yakından izlemelisiniz" diye seslenirken, elektrik faturaları tartışmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, bir araya gelen 6 Genel Başkanı'nın 28 Şubat'ta demokrasiyi inşa edeceklerini savundu.

ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"ÖZGÜRCE YAZMAK İSTİYORSANIZ..."

CHP'nin kararlı ve istikrarlı adımlarla düzenli büyüyerek topluma umut olmaya devam ettiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere seslenerek "Özgürce yazmak istiyorsanız Millet İttifakını yakından izleyeceksiniz" dedi.

Elektrik faturalarına yansıtan zamlara dikkati çeken Kemal Kılıçdaroğlu, "Elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşın acısını benim göstermem gerekiyor, bunu geniş kitlelere duyurmam gerekiyor diyerek 'ödemeyeceğim' dedim ve 'ödemeyeceğim'. Çünkü elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşın sesini çıkarmayan bir alan oluşturdum. Kim bunların sesi olacak?" diye konuştu.

FERİŞTAHINIZ GELSE 'DONMAM'

Elektrik faturasını ödemeyeceğimi söylediğim an itibariyle troller tarafından "Elektriği derhal kesin, Kılıçdaroğlu donsun" şeklinde yorumlara başladığını belirten Kılıçdaroğlu, "Siz beni 'donmaktan mı korkutuyorsunuz'? Sizin feriştahınız gelse 'donmam'" dedi.

Şimdi elektrik faturalarıyla ilgili düzenleme yapacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bunlar yükselttiler, Erdoğan'da gelecek fiyatları indirecek, bu numarayı çekiyorlar. Tamamını indireceksin kardeşim, tamamını!" diye konuştu.

Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de göndermelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Elektrik zamlarını savunan Bahçeli bize kandiller göndermiş. O gönderdikleri kandilleri müzeye koyacağım ve 'Bahçeli'nin savunduğu kandiller' diye sergileyeceğim, teşekkür ederim" dedi.

"Devlet zırvalıklarla, saçmalıklarla yönetilemez" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlet, Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Laboratuvar değil ki? Akılla, bilgi, birikimle yürütülür. Son 3 yılda Hazine ve Maliye Bakanı, Merkez Bankası ve TÜİK başkanları düşünüyorsa sorgulanması gerek" dedi.

6 GENEL BAŞKANI OLARAK NEDEN BİR ARAYA GELDİK?

6 genel başkanın yan yana gelmesinin sebeplerini de anlatan Kılıçdaroğlu, bizim programlarımız ayrı olsa da 'yaşanamaz bir Türkiye'nin ortaya çıktığını 6 partinin genel başkanı görerek, Türk siyaset tarihinde önemli bir başarıya imza atarak bir araya geldiğini söyledi. 6 partinin genel başkanı bu tabloyu düzeltmek için bir araya geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Biz ülkemizde adalet, özgürlük istiyoruz. Biz ülkemizde hiç kimsenin inancının sorgulanmasını, inancın siyasete malzeme edilmesini istemiyoruz. Biz onurlu ülke olmak istiyoruz. Hızla gelişen ve değişen ülke olmak istiyoruz. Biz gazetecilerin, aydınlarının hapise atıldığı ülke olmak istemiyoruz.  Bizi bir araya getiren budur" diye konuştu.

Vatandaşların da asla umutsuzluğa kapılmamasını isteyen Kılıçdaroğlu, "İyi ki bu ülkede muhalefet var deyin, yeter" dedi. Kılıçdaroğlu, 28 Şubat Cuma günü saat 13.30'da 6 genel başkanın yeniden bir araya gelerek güçlendirilmiş parlamenter sistemde demokrasiyi inşa edeceklerini söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Yeşilay'dan bağımlılıklarla mücadelede küresel liderlik

İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi

Ampute maçında gol düellosu

Büyükakın: Sanat ve doğa Kocaeli’nde buluşuyor

Tırnak sanatına yeni bir soluk

Bakırköy’de su baskını sorunları bir bir çözülüyor

İHS Teknoloji’den yeni nesil siber güvenlik çözümü

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!