Kim Mihri belgeseli İzmir’de sanatseverlerle buluşuyor

Kim Mihri belgeseli İzmir’de sanatseverlerle buluşuyor

Kim Mihri belgeseli İzmir’de sanatseverlerle buluşuyor

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Film ödülünü kazanan “Kim Mihri” İzmir’de sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi “Yeniden Sinematek” programıyla sanatseverleri ödüllü eserlerle buluşturmaya devam ediyor. Yönetmenliğini Berna Gençalp’in, yapımcılığını Berat İlk, Yonca Ertürk ve Berna Gençalp’in yaptığı Kim Mihri belgeseli, Yeniden Sinematek programı kapsamında 21 Mayıs Pazar günü̈ saat 19.00’da İzmir Sanat’ta, 24 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’de ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

Gösteri sonrası yönetmenlerle söyleşi
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Film ödülünü kazanan “Kim Mihri” gösteriminin ardından izleyiciler yönetmenle söyleşide bir araya gelecek. Ayrıca 23 Mayıs Salı saat 14.00’te yönetmen Berna Gençalp, genç̧ sinemacılarla İzmir Sinema Ofisi’nde Kırmızı Kadraj etkinliği düzenleyecek.

Türkiye’nin ilk kadın ressamlarından Mihri Rasim’in hayatını konu alıyor
Türkiye’nin ilk kadın ressamlarından Mihri Rasim’in hayatını ve uluslararası ressamlık kariyerini konu alan filmin yönetmeni Berna Gençalp, Mihri’nin izini, ressamın hayatını geçirdiği İstanbul, Roma, Paris ve New York şehirlerinde sürüyor. Osmanlı İstanbul’unda dünyaya gelen Mihri ile ilgili yapılan son araştırmalar sayesinde sanatçının hayatını gölgeleyen rivayetlerin yerini somut gerçekler alıyor.
Filmde değerli araştırmacıların ortaya çıkardıkları Türkçe, Eski Türkçe, İngilizce, İtalyanca, Fransızca belgeler, özel ve kurumsal koleksiyonlardan alınan çok sayıda eser görseli, fotoğraflar ve gazete kupürleri kullanıldı. Karışık teknikle üretilen animasyon bölümlerinde ödüllü̈ oyuncu Feride Çetin, Ressam Mihri’yi canlandırıyor. Deniz Türkali ve Ece Dizdar da konuk oyuncu olarak belgeselde yer alıyor. Yapımı uzun yıllara yayılarak gerçekleştirilen belgesel TC Kültür Bakanlığı Sinema Destek Fonu, Antalya Film Forum, ABD Ankara Büyükelçiliği, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, The American Turkish Society Moon&Stars Project, Postbıyık, Filmarka, NicEye Group tarafından desteklendi.


Haber Kaynak : İGFA

BTÜ'den liselilere iki dev proje... Akademisyenler okullarda, öğrenciler üniversitede

Türkiye’de yüzbinler habersiz... Çölyak hastalığında erken teşhis alarmı

Ağır hasar eşiği düştü, araç satın alırken risk arttı

Başkan Dalgıç'tan İmamoğlu'na destek

İstanbul Beylikdüzü'nde yaşam bahçesi yaza hazır

Bakan Kurum’dan İstanbul’a dönüşüm çağrısı: Birlikte İstanbul'u güvenli hale getirelim!

İstanbul Bakırköy’de yeni annelere destek

Japon deprem uzmanından uyarı: Adalar ve Çınarcık Fayı'nda enerji birikiyor

Kocaeli Gebze’de glütensiz yemek yarışması düzenlendi

İstanbul’un depreme hazırlığına Avrupa’dan destek... Hibe Anlaşması Resmi Gazete'de

Darüşşafaka Sınavı başvurularında son gün 20 Mayıs

Edirne Keşan'da SARDOS Dallık pikniğiyle baharı karşıladı

Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın’dan kentsel dönüşüm müjdesi

İstanbul Beylikdüzü'nde voleybol turnuvası başladı

TBMM'de Sırrı Süreyya Önder için anma töreni