GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Kırmızı et üretiminde artış!

Kırmızı et üretiminde artış!

Kırmızı et üretiminde artış!

TÜİK verilerine göre kırmızı et üretimi 2023 yılında yüzde 8,8 artarak 2 milyon 384 bin 47 ton oldu.

ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini yayımladı.

Kırmızı et üretim tahmini, Tarımsal İşletmelerde Hayvansal Üretim Araştırmasından elde edilen demografik verilere dayalı olarak belirlenen "Kasaplık Güç Oranı" ile hesaplanan "iç popülasyondan kesilen hayvan sayısı" ile "ithalattan kesilen hayvan sayısı"nın ortalama karkas ağırlıkları ile çarpılması suretiyle elde edildi.

Buna göre 2022 yılında 2 milyon 191 bin 625 ton olan kırmızı et üretimi, 2023 yılında yüzde 8,8 artarak 2 milyon 384 bin 47 ton olarak tahmin edildi.

Bu kapsamda bir önceki yıla göre sığır eti üretimi yüzde 6,2 artarak 1 milyon 670 bin 606 ton, koyun eti üretimi yüzde 16,3 artarak 569 bin 66 ton, keçi eti üretimi yüzde 11,3 artarak 128 bin 989 ton, manda eti üretimi ise yüzde 13,3 artarak 15 bin 386 ton oldu.

Son 10 yıla ilişkin kırmızı et üretim tahminleri incelendiğinde, toplam kırmızı et üretiminin 2014 yılında 1 milyon 123 bin 59 ton iken 2023 yılında 2 milyon 384 bin 47 tona ulaştığı gözlendi.

Kırmızı et üretiminin hayvan türlerine göre dağılımı, 2023

.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: kırmızı et üretiminde artış!

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti

İstanbul Bakırköy’de temizlik seferberliği

Son 55 yılın en sıcak 4. Haziran'ı! Rekor sıcaklıklar kayıtlara geçti

Bursa'da Mimar Sinan'a Saygı Sergisi ziyarete açıldı