KKTC Meclis Başkanı Töre'den Şentop'a ziyaret

KKTC Meclis Başkanı Töre

KKTC Meclis Başkanı Töre'den Şentop'a ziyaret

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve beraberindeki heyetle Mecliste bir araya geldi.

ANKARA (İGFA) - TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve KKTC Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Töre, önce baş başa, ardından da heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Şentop görüşmede, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 49 Kıbrıs Türk’ünün de hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü paylaşarak, Töre’ye taziye dileklerini iletti.

Türkiye’nin, felaketin yaralarını sarabilmek için hızlı şekilde adım atacağını belirten Meclis Başkanı Şentop, acil olarak bir yıl gibi bir zaman içinde kalıcı konutların yapılmasının planlandığını ifade etti. Şentop, “Felaket büyük ama devletimiz ve milletimiz de çok büyük. Bunun altından kalkacağız, üstesinden geleceğiz. Sizin ziyaretiniz, dostlarımızın aramaları, ziyaretleri bizim açımızdan önemli bir teselli kaynağıdır” dedi.

Kıbrıs davasıyla ilgili olarak da Türkiye’nin desteğinin her zaman süreceğini belirten Şentop, Güney Kıbrıs’ta yapılan seçimleri hatırlatarak, seçimlerin ardından oluşan yeni yönetimin,  KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ortaya koyduğu yeni vizyon çerçevesinde değerlendirme yapması yönündeki arzusunu dile getirdi.

KKTC Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında KKTC Cumhuriyet Meclisi olarak Türkiye’yi ziyaret ederek taziyelerini iletmek istediklerini söyledi. Töre, “Kaderde, kıvançta, tasada beraberiz. Türkiye bizim için anadır. Allah kimseyi Anasız bırakmasın. Çünkü Kıbrıs Türk halkının en büyük güvencesi Türkiye’dir” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

TMB: İnşaat sektörü büyüdü ancak zorluklar sürüyor

UTTS'de 2 bin 500 istasyona ulaştı

Çamlıca Kulesi 4 yaşında

PERYÖN'de Eylem Derya Özgür ile yeni dönem

TMMOB Bursa: Hukuksuzluğa ve baskıya karşı mücadele sürüyor

Sezen Aksu ve 50 kaybolmayan yıl

TOFAŞ play-off’ta yarı final için Bahçeşehir deplasmanında

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam dünyası ticaret ve finans iş birliğini güçlendirmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu... Emekli ikramiyeleri yarın ödeniyor

6 yeni film vizyonda!

İzmir'de ‘Harezmî Eğitim Modeli’ sene sonu etkinliği gerçekleştirildi

4,5 milyar TL değerinde sahte döviz ele geçirildi!

Gençler iklim sorunları için buluştu

Yaratıcı Çocuk Festivali 6. kez Kadıköy'de... Etkinlikte Çilek'te yer alıyor