KOBİ’ler yapay zekâ ile rekabette bir adım önde

KOBİ’ler yapay zekâ ile rekabette bir adım önde

KOBİ’ler yapay zekâ ile rekabette bir adım önde

Türk KOBİ’leri, yapay zekâ ve teknolojiyle dijital dönüşümü hızlandırarak küresel rekabette avantaj sağlıyor.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’de KOBİ’ler, yapay zekâ ve teknolojiyle dijital dönüşümde fark yaratıyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, KOBİ’ler ülke girişimlerinin yüzde 95’ini oluşturuyor ve istihdamın büyük kısmını sağlıyor. Rekabetin yoğun olduğu bu ortamda, teknolojiyi etkin kullanan KOBİ’ler öne çıkıyor.

600 BT uzmanının katıldığı bir araştırmaya göre, KOBİ’ler yapay zekâ yatırımlarına kurumsal şirketlerden daha yatkın olduğu belirlendi.

BT profesyonellerinin yüzde 95’i üretken yapay zekâya güveniyor ve bu teknolojinin gelir artışı ile iş fırsatlarını çoğalttığı düşünülürken, yapay zekânın KOBİ’lerin daha derin iş içgörüleri elde etmesini, gelirlerini artırmasını ve müşteri deneyimini iyileştirmesini sağladığı kaydedildi.

IAS’TEN KOBİ’LERE TEKNOLOJİK DESTEK

1989’dan bu yana yenilikçi çözümler sunan IAS, ERP, IoT, büyük veri, iş zekâsı, bulut bilişim ve yapay zekâ alanlarında KOBİ’lerin dijital dönüşümüne destek oluyor.

IAS CKO’su Celal Bilgin, Türk KOBİ’leri teknolojiye hevesli ve bilinçli olduğunu belirterek, buna rağmen doğru iş ortağı seçiminin kritik olduğunu kaydetti.

IAS olarak, perakendedeki en küçük KOBİ’den küresel otomotiv devlerine kadar firmalara teknoloji sunduklarını belirten Bilgin, süreçlerini kolaylaştırarak rekabette avantaj sağladıklarını söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Karaköprü'de Emekliler Yaşam Merkezi 760 Üyeye Ulaştı

Karaköprü'de Minikler ve Yıldızlar Taekwondo Turnuvası Düzenlendi

Cumhuriyet'in Kuruluşunda Basının Rolü İzmit'te Tarihsel Perspektifle Ele Alındı

KTÜ Akademisyeni ve Eğitim Yöneticisi, Yomra Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Bitki Doktoru İstanbullularla buluşuyor

İzmit'te Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

İzmit Belediyesi Karla Mücadele Çalışmalarını Sürdürüyor, Malta Mahallesi'nde Vatandaşa Yardım Etti

Manavgat Belediye Başkan Vekili Çiçek, LGS'de Derece Yapan Öğrencileri Kabul Ediyor

Kanada'dan tarihi adım

Çorlu Belediyesi Sivil Savunma Planı Bakanlık Onayıyla Yürürlüğe Girdi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'ten 16 Ocak Basın Onur Günü Mesajı

Avrupa Herkes İçin Spor Birliği’nin Yeni Başkanı Doç. Dr. İrfan Kurudirek oldu

Çorlu'da Metruk Binalar ve Ruhsatsız Hurdacı Alanları Yıkılıyor

İzmit Belediyesi, Kıbrıs Gazilerini Ziyaret Etti

İzmit Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü 2025'te 150 Binden Fazla Vatandaşa Ulaştı