Kocaeli İzmit'te binlerce sebze fidesi dağıtıldı

Kocaeli İzmit

Kocaeli İzmit'te binlerce sebze fidesi dağıtıldı

Tarımsal kalkınmayı desteklemek ve çiftçiye umut olmak amacıyla bir hibe desteği projesine daha imzasını atan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle 214 bin 244 sebze fidesinin dağıtımı Modern Hayvan Pazarı’nda başladı

KOCAELİ (İGFA) - Kırsal mahalleleri canlandırmak ve üretimi arttırmak adına hibe desteklerine bir yenisini daha ekleyen İzmit Belediyesi, kırsal kalkınmayı destekleme projeleriyle çiftçiye umut olmaya devam ediyor.

Her daim çiftçinin yanında olan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğü ve temaslarıyla bir kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesinden temin edilen yüksek verimli F1 sebze fidesi (Kırmızı sırık domates özkan, pembe sırık domates gusto, oturak domates emma, kapya biber olarak barça, kıl sivri biber olarak incik, sivri biber fiyaka ve krimson sweet cinsi karpuz fidesi) yüzde 100 hibe olarak dağıtılmaya başlandı. ÖKS veya ÇKS belgesinde sera ibaresi bulunan çiftçilere 320 metrekare sera için fide dağıtımı Modern Hayvan Pazarı’nda yapıldı.

Programa İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi üst yöneticileri, Kocaeli Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özgür Yılmaz, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, İyi Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, muhtarlar, meclis üyeleri ve çiftçiler katılım sağladı.

Törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, kaynakları her yıl zorlayarak ellerinden geldiği kadar yerel üreticiyi ve çiftçiyi desteklemeye çalıştıklarını söyledi.  Yerel belediye olarak tarıma verdikleri öneme dikkati çeken Hürriyet, "Çünkü biliyoruz ki, üreten toplumlar gelişir, ürettiğini paylaşan toplumlar dayanışma bağlarını güçlendirir. Biz de tam buradan hareketle mevcut arazilerimizde tarımsal üretime başladık. Klasik domates, biber, patlıcan gibi tarım ürünlerinin yanı sıra Aronya, salep, dut fidanı, Nusrat ve siyez buğdayı üretiyoruz. Ürettiklerimizi halkımızla paylaşıyoruz. Onlar da üretsin ve girdileri azalsın istiyoruz. Tarımla uğraşanlara gübre desteği, tohum desteği, fidan ve fide desteği, hayvancılıkla uğraşanlara ise koyun, koç, kuzu desteği vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

90 dönümlük arazimizde silajlık mısır ekimini gerçekleştirdiklerini beliren Hürriyet, hasat edilen mısırları yine çiftçilere dağıtacaklarını söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!

İstanbul hasar tespit çalışmalarında son durum

Denizlili para okçusu Türkiye şampiyonu oldu

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

İSKİ’den Silivri bölgesine önemli çevre yatırımı

Gülsin Onay, Mayıs'ta 5 şehirde sahne alacak

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nden devlet okullarına su arıtma desteği

Temiz Beylikdüzü için belediye gönüllülerle el ele

TOFAŞ’ın ligdeki rakibi Bahçeşehir Koleji