Kocaeli'de Başkan Büyükakın’dan milli güreşçiye vefa ziyareti

Kocaeli

Kocaeli'de Başkan Büyükakın’dan milli güreşçiye vefa ziyareti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, 1952-67 yılları arası 15 yıl boyunca Kağıtspor adına mindere çıkarak ulusal ve uluslararası önemli başarılara imza atan eski milli güreşçi ve pehlivan Osman Kambur’u (91) Körfez ilçedeki evinde ziyaret etti.

KOCAELİ (İGFA) -Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, eski milli güreşçilerimizden Osman Kambur’u unutmadı.

Seka Kağıtspor’a 1952 yılında katılan Osman Kambur, Türkiye’yi 1954 Tokyo’da, 1957 yılında İstanbul’da yapılan Dünya Şampiyonaları’nda ve 1960 Roma Yaz Olimpiyatları’nda temsil etmişti. Güreş sevdalısı Kambur, 45 kez Milli formayı giydi, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde de 3 kez şampiyon oldu.

Başkan Büyükakın, “Geçmişin değerleri bizim için çok önemli. Osman Ağabeyimiz Kocaeli’nin adını dünyaya duyurdu. Kendisine şükran borçluyuz. Dönemin şartlarındaki azmi, çalışkanlığı ve mücadelesi tüm gençlerimize ilham vermeli” dedi. Başkan Büyükakın’a ziyareti sırasında Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve AK Parti Körfez İlçe Başkanı Nurettin Okutan da eşlik etti.


Haber Kaynak : İGFA

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı

İstanbul Beylikdüzü'nden bağımlılıkla mücadelede psikolojik destek

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali Bilecik’te yapıldı

15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü: Erken teşhis hayat kurtarır

Sakarya'da Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı sona erdi

İstanbul'da ücretsiz ulaşımda 'Yol Arkadaşım Maltepe'nin yeni durağı Gülensu oldu

Salomon How To Trail Run 10. sezonu Kınalıada’da açtı

Gümrük kapılarında uyuşturucuya dev darbe!

Keşanlı atlet Ahmet Tek’ten İstanbul’da çifte başarı

Müziğin sihirbazları Ziynet Sali için İstanbul’da

Siber suçlarla mücadelede 364 şüpheli yakalandı

12 Dev Adam Avrupa ikincisi oldu! Tebrikler peş peşe geldi

Üçüncü cips fabrikasını Bursa'da kurdu