GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Konteynerlere DASK zorunlu değil!

Konteynerlere DASK zorunlu değil!

Konteynerlere DASK zorunlu değil!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından, zorunlu deprem sigortası kapsamındaki yapılar arasında konteynerlerin yer almadığı bildirildi.

ANKARA (İGFA) - Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından, aralarında Türkiye Belediyeler Birliğinin de yer aldığı kamu kurumlarına gönderilen yazıda zorunlu deprem sigortası hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu'nun 10. maddesinin kapsamına ilişkin bilgilendirmede bulunuldu. Kanunun söz konusu maddesinde; 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar, ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler ile kamu tarafından yapılan ya da finanse edilen yapı ve meskenlerin zorunlu deprem sigortasına tabi olduğu belirtiliyor.

ABONELİKLERDE DASK ARANMAMALI

SEDDK tarafından yapılan açıklamada, deprem nedeniyle barınma alanlarına kurulan konteynerlerin zorunlu deprem sigortası kapsamına girmediği bildirildi. Yazıda, konteynerlerin 6305 sayılı kanun kapsamındaki zorunlu deprem sigortası gerekliliklerinden muaf tutulduğu ve ilgili yapıların su ve elektrik abonelik işlemlerinde zorunlu deprem sigortasının aranmaması gerektiği vurgulandı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: konteynerlere dask zorunlu değil!

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!

İstanbul hasar tespit çalışmalarında son durum

Denizlili para okçusu Türkiye şampiyonu oldu

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

İSKİ’den Silivri bölgesine önemli çevre yatırımı

Gülsin Onay, Mayıs'ta 5 şehirde sahne alacak

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nden devlet okullarına su arıtma desteği

Temiz Beylikdüzü için belediye gönüllülerle el ele