Konutta endeks yükseldi, reel fiyatlar ise düştü

Konutta endeks yükseldi, reel fiyatlar ise düştü

Konutta endeks yükseldi, reel fiyatlar ise düştü

2024 yılı Eylül ayı itibariyle, 2023’ün aynı dönemine göre konut fiyat endeksi İstanbul’da yüzde 23.4, Ankara’da yüzde 30.4, İzmir’de ise yüzde 23.1 oranında arttı. Türkiye genelindeki konut fiyat endeksi ise bir önceki yılın Eylül ayına göre yüzde 27.4 artarken, reel olarak yüzde 14.7 azaldı.

İSTANBUL (İGFA) - 2024 yılı Eylül ayı itibariyle, 2023’ün aynı dönemine göre konut fiyat endeksi İstanbul’da yüzde 23.4, Ankara’da yüzde 30.4, İzmir’de ise yüzde 23.1 oranında arttı. Türkiye genelindeki konut fiyat endeksi ise bir önceki yılın Eylül ayına göre yüzde 27.4 artarken, reel olarak yüzde 14.7 azaldı. 

Tüketicilerin kredi başvurusunda bulundukları bankalar dışında, diledikleri sigorta şirketi üzerinden poliçe yaptırıp, bunu bankalara ve diğer finans kuruluşlarına ibraz etme hakları bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, tüketicilerin iyi araştırma yaparak en uygun fiyatlı kredi hayat sigortası poliçesi satın alabileceklerini söyledi. Krediyle konut alacakların önünde, hayat sigortalı ve hayat sigortasız olarak iki farklı alternatif bulunuyor. Sigortasız seçeneğin faiz oranı daha yüksek olduğundan, kredi maliyeti de artıyor. Sigortalı teklifte ise, tüketicilerin karşısına ekstra kredi hayat sigortası maliyeti çıkıyor. İhtiyaca göre uyarlanmış sigorta teklifleriyle, kullanıcıların bütçesini önemli ölçüde rahatlatan olayinkolayi.com, konut kredisi kullanacaklara bankalara oranla yüzde 40’ı bulan avantajlı fiyatlara, kredi hayat sigortası poliçesi yaptırabilme fırsatı sunuyor. 


Haber Kaynak : İGFA

Türkiye’de 70 ilde dev uyuşturucu operasyonu! 940 şüpheli yakalandı

Simge’den yeni sürpriz: 'Taksi' yayında!

Ünlü manken Hazal Çakmak, dünya çapında başarıyla parlıyor

Marmara Denizi’nde 3,5 büyüklüğünde deprem

Sağanak, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı etkili olacak

Tasavvufun ustaları İstanbul'da buluştu

İBB’nin Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda bekleyen herhangi bir dosyası yok!

İstanbul Büyükçekmece'de otluk alanda yangın

İstanbul Beylikdüzü’nde yaz spor okulları başladı

BTSO Başkanı Burkay: KFA Fuarcılık’ın başarısı BTSO'nun ortak vizyonudur

Kocaelispor’un gözü Ergünler'de

MPG A.Ş., zırhlı kurtarıcı ve çekici araç tedariki için SSB ile anlaştı

İstanbul Büyükşehir on binlerce çocuğu sporla buluşturuyor

Bilişim 500 için geri sayım başladı

5 yılda 330 bin ziyaretçi Karatay'da şifa buldu