Konya Büyükşehir Belediyesi, Üreticilere Sumak Fidanı Desteğini Artırdı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Üreticilere Sumak Fidanı Desteğini Artırdı

Konya Büyükşehir Belediyesi, kuraklığa dayanıklı ve katma değeri yüksek sumak üretimini teşvik etmek için fidan desteğini genişletti. 2025 yılında 19 ilçede 6 bin 370 fidan dağıtılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal destek programları kapsamında üreticilere yönelik sumak fidanı dağıtımı devam ediyor.

Kuraklığa Dayanıklı Alternatif Ürün Hedefi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bölgede tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini güçlendirmek ve üreticilere yeni gelir kaynakları sağlamak amacıyla çalıştıklarını ifade etti.

Fidan Desteği ve Hibe Oranı Artıyor

Başkan Altay, katma değeri yüksek ve kuraklığa dayanıklı ürünlerin üretimini teşvik ettiklerini belirtti. Sumak bitkisinin bu kapsamda önemli bir tıbbi-aromatik bitki olduğunu vurgulayan Altay, 2024 yılında 13 ilçede 5 bin 720 sumak fidanı dağıtıldığını, 2025 yılı için bu sayının 19 ilçede 6 bin 370 fidana çıkarıldığını açıkladı. İki yılda toplam 12 bin 90 fidanın üreticilere ulaştırıldığı bildirildi. Üreticilere sumak fidanı için yüzde 75 oranında hibe desteği sağlandığı kaydedildi.

Bölge Şartlarına Uygun Bir Yatırım

Sumak bitkisinin kuraklığa dayanıklı yapısıyla bölge şartlarına uygun olduğunu vurgulayan Başkan Altay, desteklerin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini söyledi.

Üreticilerden Teşekkür

Destekten faydalanan üreticiler, sumak bitkisinin bölge için uygun ve gelir getirici bir ürün olduğunu belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

İSTANBUL’U KUCAKLAYAN ŞEB-İ ARÛS BULUŞMALARI

Eskişehir'deki Süs Havuzları Yenileniyor

ESTÜ Öğrencileri ESTRAM'da Raylı Sistem Teknolojilerini Uygulamalı Öğrendi

Yunusemre'de Akciğer Sağlığı ve Korunma Yöntemleri Paneli Düzenlendi

26 konserle Paribu Açıkhava Konserleri yazın en çok konuşulan etkinliği oldu

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nde Murat Aksu güven tazeledi

Kızılhisar-Yağızlı Bağlantı Yolu Emisyonlu Asfalt ile Yenilendi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Üreticilere Sumak Fidanı Desteğini Artırdı

Berkay, Türkiye turnesine çıkıyor... 'Evdeyiz Dede' konser serisi başladı

Konya'da Düzenlenen Şehir ve Aile Şûrası Sonuçlandı

Şanlıurfa'da 100 Mülteci Öğrenciye Hafızlık ve İlim İcazeti Verildi

Tuna Caddesi'ne Tünel veya Köprü ile Hürriyet Bağlantısı Planlanıyor

Muş Sanayi Sitesi'nde Yol ve Altyapı Sorunu Çözüldü

Muş Belediyesi'nden 25 Kasım'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etkinliği

Nevşehir Belediyesi SK ve Galatasaray Sutopu Kadın Takımları Hazırlık Maçında Buluştu