Konya, 'Dünya Kışın İşe Bisikletle Gitme Günü'nü Etkinliklerle Karşılıyor

Konya,

2026 Avrupa Bisiklet Başkenti Konya, Şubat ayının ikinci Cuma günü kutlanan özel gün kapsamında tamir hizmeti, eğitim ve hediye dağıtımı gibi bir dizi etkinlik düzenliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, "Dünya Kışın İşe Bisikletle Gitme Günü" dolayısıyla "2026 Avrupa Bisiklet Başkenti" unvanlı şehirde çeşitli programlar gerçekleştiriyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, her yıl Şubat ayının ikinci Cuma gününün dünya genelinde bu özel gün olarak kutlandığını belirtti.

Altay, Konya'nın 680 kilometrelik bisiklet yolu ile Türkiye'nin en uzun ağına sahip olduğunu vurguladı. 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti unvanının bu çalışmaların bir sonucu olduğunu ifade eden Altay, her yaştan vatandaşta bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı ve sağlıklı yaşam bilincini artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Bu kapsamda öğrenciler ve bisiklet kullanıcıları için etkinlikler düzenlendiğini, unvana yakışır programların yıl boyunca süreceğini açıkladı.

Ücretsiz Tamir Hizmeti Şehrin İki Noktasında

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Bisiklet Destek Aracı, iki gün boyunca ücretsiz tamir hizmeti verecek. Araç, ilk gün Balık Hali civarında konumlandı. 13 Şubat Cuma günü ise Aziziye Cami önünde bisiklet kullanıcılarının hizmetinde olacak.

Eğitim ve Destek Programları

Etkinlikler kapsamında Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu'nda bisiklet farkındalık eğitimi verildi. 13 Şubat Cuma günü Musalla Mezarlığı yanında (Emniyet tarafı) bisiklet kullanıcılarına atkı, bere ve eldiven seti dağıtımı yapılacak.

Belediye, anaokulu ve ilkokullarda bisiklet farkındalık atölyeleri düzenleyerek yeni nesillerde bilinç oluşturmayı sürdürüyor. Ayrıca, 13 Şubat sabahı bisiklet yolları üzerinde kullanıcılara çeşitli hediyeler dağıtılacak.


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kayseri'de Scientix 2026 Etkinliği Düzenlendi: Kadınların STEM'deki Rolü Vurgulandı

Mala Çîrokbêjan, Sözlü Kültür ve Kuşaklar Arası Köprü Olarak Hizmet Veriyor

Ayşe Kulin, Ankara'da Okurlarıyla Buluştu

Konya'da TEKNOFEST Başarıları Start Day'26 Etkinliğinde Taçlandı

Eskişehir Belediye Başkanı Ünlüce'nin Ankara'daki Diplomatik Temasları

Eskişehirli Çocuklar Üniversite Radyosunda Yayıncılığı Deneyimledi

İSTANBUL İTFAİYESİ’NE 578 TAZE KAN

İBB’NİN İKİNCİ YARDIM TIR’I DA YOLA ÇIKTI

İBB, BAĞCILAR CEMEVİNİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLEDİ

CHP Heyeti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi Ziyaret Etti

Şehir Tiyatroları'nın 'Sihirli Flüt' Kukla Oyunu Prömiyer Yaptı

Yunusemre Belediyesi YEGEM, Öğrencilere Ücretsiz Eğitim İmkanı Sağlayacak

Toroslar'da Tarım ve Hayvancılık Hamlesi Üreticileri Sevindirdi

Konya, 'Dünya Kışın İşe Bisikletle Gitme Günü'nü Etkinliklerle Karşılıyor

Altınordu Belediyesi, Arıcılara Varroa Mücadelesi İçin İlaç Desteği Sağladı