GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Konya'da 4 ton aşure kaynatıldı

Konya

Konya'da 4 ton aşure kaynatıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi, beş asır öncesinde tekke ve asitane avlularında altı harlanmış kazanlarda pişen ve dağıtılan aşure geleneğini yaşatıyor.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi (İRFA) Aşure Günü dolayısıyla 4 ton aşure kaynatarak ikram etti.

Mevlana Türbesi’ndeki “Tekke’de Aşure Kaynatma” programına; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu Postnişini Mehmet Fatih Çıtlak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, aşurenin paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden olduğunu belirterek, beş asırlık tekke ve asitane bahçelerinde aşure kaynatma geleneğini yaşatan İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Beş asır öncesinde, tekke ve asitane avlularında altı harlanmış kazanlarda pişen ve dağıtılan aşure geleneği yeniden aynı usulle gerçekleştirildi.

Mevlana Türbesi’nde ocaklardaki aşure, Mevlid-i Şerif ve zikirlerle gün boyu altı harlanmış kazanlarda kaynatıldı. Hazırlanan 4 ton aşure Konyalılara ikram edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu, Aşure Günü dolayısıyla “Huzur-ı Pir’de Aşure” başlığıyla düzenlenen etkinliğe muharrem ilahileriyle eşlik etti.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: konya'da 4 ton aşure kaynatıldı

Van Büyükşehir Belediyesi'nde İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Van Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Okullarda Konser Etkinlikleri Düzenliyor

Yalova Merkez Pazaryeri'nde Fatura ve Belge Denetimi Gerçekleştirildi

Şahinbey'de Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Heyecanı

Muratpaşa Belediyesi, SHARE Projesi ile 66 Bin Euro Hibe Desteği Aldı

Diyarbakır'da 5 noktada günlük bin 900 kişiye sıcak çorba ikramı

Konya-İstanbul hattında 13 milyon yolcu yüksek hızda seyahat etti

Diyarbakır'da DİGEM'in E-Ticaret Eğitimleri Başlıyor

Diyarbakır'da 211 Bin Metrekarelik Mezopotamya Kent Parkı'nın İnşası Hızla İlerliyor

Kayseri'de Tüketici Hakları İçin Ortak Denetimler Sürüyor

Geleceğin bilim insanları Beylikdüzü'nde yetişiyor

İstanbul Maltepe'nin kreşlerinde 'Yerli Malı' coşkusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi 'Kocatepe Sohbetleri'ni Başlattı

KAMEK Kursiyerleri, Fotoğraf Eğitimini Doğada Pratiğe Döktü

Konya'nın 2025-2030 Turizm Master Planı Toplantısı Gerçekleştirildi