Konya'da kurakçıl peyzajla su ve enerji tasarrufu sağlanacak

Konya

Konya'da kurakçıl peyzajla su ve enerji tasarrufu sağlanacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehri etkileyen kuraklığa karşı yeşil alanlarda su tasarrufu sağlamak için önemli bir peyzaj düzenlemesine imza attı.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’de kuraklıktan en çok etkilenen şehirlerin başında Konya’nın geldiğini belirterek, şehrin su sıkıntısı yaşamaması için gerekli tedbirleri aldıklarını ama tasarrufa da büyük önem verdiklerini söyledi.

Belediyeye ait yeşil alanlarda kullanılan sudan tasarruf etmek için şehrin en önemli arterlerinden olan İstanbul Yolu’nda “kurakçıl peyzaj” düzenlemesi yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, “Elmalı Caddesi ile Fırat Caddesi arasındaki refüjün 2.100 metrelik kısmında yaptığımız kurakçıl peyzaj düzenlemesiyle su ve enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyoruz. Düzenleme bir taraftan da şehir estetiğine katkı sunacak şekilde hayata geçirildi. Geleneksel yeşil alan sulama modelleri yerine bölgeye uygun, kuraklığa dayanıklı az su isteyen bitki türleri ile dere çakılı , ponza taşı ve sentetik çim kullanılarak örnek bir peyzaj çalışması yaptık” ifadelerini kullandı.

Günlük yaşamın her alanında su tasarrufunun hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Başkan Altay, tüm Konyalıların tasarrufa devam etmelerini istedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kurakçıl peyzaj düzenlemesinde; taflan, biberiye, mavi çim, lavantin, lavanta, kekik, ateş dikeni, berberis gibi kuraklığa dayanıklı bitki türleri kullanıldı.


Haber Kaynak : İGFA

Kepez Belediyesi Yıldız Kızlar Hentbol Takımı Türkiye Şampiyonu Oldu

Keçiören Belediyesi STK Temsilcilerine Proje Yönetimi Eğitimi Verdi

Uğur Mumcu, Mamak'ta Düzenlenen Programla Anıldı

Uğur Mumcu, Katledilişinin 33. Yılında Mudanya'da Anıldı

Bozüyük Belediyesi Sanatevi Sömestir Atölyeleri Renkli ve Eğlenceli Anlara Sahne Oldu

Nazım Hikmet Ran, İzmit'te Düzenlenecek Özel Programla Anılacak

İzmit'te Gençlik ve Spor Projeleri Değerlendirildi

Meram Gelişim Akademisi (MEGA), 2026 Yılına Genişletilmiş Programla Hazırlanıyor

Sahil Güvenlik, SÖH Timleri ile Mavi Vatan'da operasyonel etkinliğini artırıyor

Basının Milli Mücadele'deki Rolü İzmit'te Anlatılacak

Bayğaralar Suç Örgütüne Yönelik Antalya Operasyonunda 12 Kişi Tutuklandı

Ordu'da JAK ve Komando Timleri Karda Arama Kurtarma Tatbikatı Yaptı

İzmit Belediyesi, Ramazan'da Gıda ve Yemek Desteği Sağlayacak

Haliliye Belediyesi, Kar Yağışına Karşı Koordineli Mücadele Yürütüyor

Tepebaşı Belediyesi Kadın Üretici Ürün Satış Noktası'na Yoğun İlgi