Konya'da Raylı Sistem Hatlarında Son Aşamaya Gelindi

Konya

Konya Büyükşehir Belediyesi, Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın birinci etabı ile Adliye – Şehir Hastanesi bağlantısında çalışmaları tamamlamak üzere. Başkan Altay, 21.1 kilometrelik yeni hatla şehrin ulaşım ağının güçlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın birinci etabı ile Adliye – Şehir Hastanesi raylı sistem bağlantısında sona yaklaştı.

Başkan Altay Sahada İnceleme Yaptı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin raylı sistem ağını güçlendirecek her iki hatta da incelemelerde bulunarak gelinen son durum hakkında bilgi aldı.

Yatırımlar Yoğun Tempo ile Sürüyor

İnceleme sonrası açıklama yapan Başkan Altay, Konya'ya önemli raylı sistem yatırımları kazandırmak için yoğun çalıştıklarını ifade etti. Adliye-Şehir Hastanesi ve Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi etaplarında çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirtti.

Hedef Yılın İlk Aylarında Hizmete Almak

Başkan Altay, Adliye'den Şehir Hastanesi'ne tramvay hattının yılın ilk aylarında hizmete sunulmasının planlandığını kaydetti. Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi etabında imalatların sonlandırılması sürecinin takip edildiğini ve bazı kavşaklarda bağlantı çalışmalarının yapıldığını aktardı.

21.1 Kilometrelik Yeni Hat Geliyor

Altay, "Bakanlığımızın yürüttüğü ikinci etapta çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Aslım Caddesi'nde, Aslım-TÜMOSAN Kavşağı'nda ve Otogar Kavşağı'nda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tamamlandığında Stadyum ve Aksaray Yolu'ndan Aslım Sanayi ve Şehir Hastanesi'ne kadar 21.1 kilometrelik bir tramvay hattını şehrimize kazandırmış olacağız. Hava şartlarına rağmen ekipler yoğun çalışmaya devam ediyor. Bütün gücümüzle şehrimizin raylı sistem ağını güçlendirmeye gayret ediyoruz" dedi.


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle 31 Aralık'ta Eğitime Ara Verildi

Konya Büyükşehir Belediyesi ile İŞKUR Arasında İstihdam Protokolü İmzalandı

Toroslar Belediyesi, Mersin'in Kurtuluşunun 104. Yılını Kutlamaya Hazırlanıyor

2026 Yılı 'Eskişehir Yılı' İlan Edildi, Özel Tasarım Tanıtıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvan Bakımevi'ne Büyük Mama Desteği

AKOM: İSTANBUL YILBAŞINA SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVAYLA GİRİYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 2025'te Atık Yönetimi ve Yenilenebilir Enerjide Önemli İlerleme Kaydetti

Yunusemre'de Merkezefendi Kültür ve Taziye Evi Hazır

Çanakkale Belediyesi THM Korosu Yeni Yıla Merhaba Konseri Verdi

Troya Maratonu 2026'da Tarihi Bir Rotada Koşulacak

Altınordu'da Kadınlar Tamir Atölyesi Eğitimlerini Tamamladı

Çanakkale'de Planlanan Duo Bağlama Konseri İptal Edildi

Yüzyılın Projesi'nde bugün kura sırası Şırnak ve Hakkari'de

Konya'da 20 İlçede 15 Bin 150 Öğrenciye Yüzme Eğitimi Başladı

Konya'da Raylı Sistem Hatlarında Son Aşamaya Gelindi