Koru'nun otopark ve medyan sorunu çözülüyor

Koru

Koru'nun otopark ve medyan sorunu çözülüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yapımına başladığı Kapalı Otopark ve Kent Meydanı Projesi ile Koru Mahallesi sakinlerinin otopark sorununu çözerken bölgeye bir de kent meydanı kazandırmaya hazırlanıyor.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin sorunlarını çözerken aynı zamanda onlara aile ve sevdikleriyle vakit geçirebilecekleri alanlar yaratmaya da devam ediyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı Koru Mahallesi’ne hem otopark hem de kent meydanı kazandıracak projenin çalışmalarına başladı. Ankaralılar Caddesi üzerinde bulunan ve etrafında AVM ile restoranların bulunduğu boş alan “Kapalı Otopark ve Kent Meydanı Projesi” kapsamında değerlendirilerek vatandaşların kullanımına açılacak.

KENT MEYDANI ALTINA OTOPARK

Mahalle sakinlerinin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda tasarlanan proje ile bölgede yaşanan otopark sorunu çözülürken, vatandaşların aileleri ve sevdikleriyle beraber gönüllerince vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturulacak.

Atıl durumda kalan ve bakımsızlıktan mezbeleliğe dönen boş arazi yapılacak düzenlemelerle kent meydanı hâline getirilecek. 483 metrekaresi kapalı olan 9 bin 211 metrekarelik alan; süs havuzundan su perdelerine, amfi tiyatrodan seyir teraslarına, oturma alanlarından büfeye kadar pek çok donatının bulunduğu bir meydan olacak.

Kent meydanının altında ise 12 bin 952 metrekarelik kapalı otopark alanı olacak. Otoparkta; 330 normal araç, 23 elektrikli araç ve 22 engelli aracı için ayrılmış bir park yeri olacak.

Bölgeye kamera sistemleri, otomasyon altyapısı, havalandırma ile aydınlatma sistemleri, yangın söndürme ve acil durum yönlendirmeleri ile modern ve güvenli bir otopark kazandırılacak.


Haber Kaynak : İGFA

Kayseri'de Kamu Binası Çevresi İçin Kapsamlı Çevre Düzenlemesi Başlatıldı

Samsun'da Gri Su Projesiyle Yıllık 50 Bin Ton Su Tasarrufu Hedefleniyor

İslam Hukuku ve Siyaset Felsefesi Tarihsel Bağlamda Ele Alındı

KMBB Cep Trafik Uygulaması ile Anlık Yol Bilgileri

Mersin Kan Portakalı Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Kaynarca'da asfalt sezonu tamamlandı: 31 kilometre yol yenilendi

Van Büyükşehir Belediyesi, Gençlere Yönelik Yapay Zeka Eğitimi Başlatıyor

Diyarbakır'da Öğrencilere Çevre ve Sıfır Atık Eğitimi Veriliyor

Toroslar'da Anne Projesi Kapsamında Eş Zamanlı Eğitimler Düzenlendi

Amed Film Festivali dördüncü gününde yoğun ilgi gördü

Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanları Fransa'da Görüşmeler Gerçekleştirdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Fransa'nın Rennes Kentinde Atık Dönüşüm Modelini İnceledi

Okur-Yazar Buluşması Andırın'da Yazar Mustafa Köneçoğlu'nu Ağırlayacak

Eskişehir'de İnsan Hakları Günü'ne Özel Fransız Günleri Konseri

Eskişehir'de Gençler, Büyükelçilerle Avrupa Gündemini Konuşuyor