Küçükçekmece'de Attilâ İlhan'ın 100. Doğum Yılı Kültür Sanat Sezonu Açıldı

Küçükçekmece

Küçükçekmece Belediyesi, 2025-2026 kültür sanat sezonunu Attilâ İlhan'ın 100. doğum yılı anısına düzenlenen özel programla başlattı. Açılışta şairin hayatını konu alan belgesel gösterildi ve şiirleri seslendirildi.

Küçükçekmece Belediyesi, 2025-2026 kültür sanat sezonunu Türk edebiyatının usta şairi Attilâ İlhan'ın 100. doğum yılı anısına düzenlediği programla açtı. "Attilâ İlhan 100 Yaşında- Ben Sana Mecburum" başlıklı serginin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, şair Adnan Özer ve yazar Gülşen İşeri sanatseverlerle birlikte gerçekleştirdi.

Sanatçılar ve Etkinlikler

Programa usta oyuncular Salih Kalyon ve Necmi Yapıcı, sezonun onur konukları olarak katıldı. Sanatseverlerin yoğun katılımıyla düzenlenen açılış galasında, Nebil Özgentürk'ün hazırladığı Attilâ İlhan belgeseli gösterildi. Sanatçı Ali Düşenkalkar ise usta şairin en sevilen şiirlerini seslendirdi.

Başkan Çebi'nin Açıklamaları

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, 2025-2026 kültür sanat sezonunu Attilâ İlhan'a adadıklarını belirtti. Çebi, "Yeni sezonumuzun bu yılki açılışı bizim için tarihi bir anlam taşıyor. Çünkü bu yıl, edebiyat ve düşünce tarihimizin en büyük ustalarından Attilâ İlhan'ın 100. doğum yılı. Onun anısını yaşatmayı ve mirasını gelecek kuşaklara aktarmayı vefa borcu olarak görüyoruz" dedi.

Belediye Başkanı, "Attilâ İlhan yalnızca bir şair değil, aynı zamanda bir düşünce adamı, bir aydın ve Cumhuriyet çocuğuydu. Yeni sezonumuzda onu tüm çok yönlülüğüyle tanıyarak, onun çağını sorgulayan sanat anlayışını yeniden keşfedeceğiz" ifadelerini kullandı.

Çebi, "Göreve geldiğimde Küçükçekmece'de kültür sanattan tasarruf etmeyeceğimizin, ihmal etmeyeceğimizin sözünü vermiştim, sözümü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Küçükçekmece'nin kültürle, sanatla, edebiyatla anılmasını istiyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız tüm işlerde bize yalnız bırakmayan sanatseverlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sergi Ziyaret Bilgileri

"Attilâ İlhan 100 Yaşında" sergisi 7 Kasım'a kadar Galeri Cennet'te ziyaret edilebilecek.


İstanbul,Küçükçekmece Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Polis Memuru Mustafa Yıldırım Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kütahya'da 6 Şubat Depremleri Anıldı ve AFAD Gönüllülerine Kimlik Kartları Verildi

Denizli'de Üreten Kadınlar Festivali Başlıyor

İstanbul Maltepe Aşevi, dayanışmanın sıcak adresi

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Gündemi Açıklandı

Şuhut Belediyesi Meclisi 3 Şubat 2026 Tarihli Toplantı Kararları Açıklandı

Prof. Dr. Mustafa Sarı'dan 'deniz çayırları' için acil önlem çağrısı!

14 ilde sosyal medyadan uyuşturucu ticaretine 305 gözaltı

Denizli Komedi Sahnesi Festivali Yoğun İlgiyle Tamamlandı

KSBÜ Simülasyon Merkezi Açıldı: Sağlık Eğitiminde Yeni Dönem

Bayburt'ta Kentsel Dönüşümde Anahtar Teslimi: 85 Aile Yeni Evlerine Kavuştu

Kepez'de Antalya'nın Depremselliği ve Kentsel Dönüşüm Masaya Yatırıldı

Kepez'de İkinci Kent Lokantası ve Mobil Kent Lokantası Hizmete Açıldı

Alanya'da Otelin Atıkları Çevreye Dökmesi Üzerine Cezai İşlem Başlatıldı

Alanya'da Ramazan Akşamları Etkinlikleri Başlıyor