Kullanıcılar kadar platformlarda paylaşımlardan sorumludur

Kullanıcılar kadar platformlarda paylaşımlardan sorumludur

Kullanıcılar kadar platformlarda paylaşımlardan sorumludur

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sahici içeriklere ulaşmanın giderek zorlaştığını ifade ederek, kullanıcılar kadar sosyal medya platformlarının da paylaşımlardan sorumlu olduğunu söyledi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada genç iletişimcilere önemli mesajlar verdi.

Dijitalleşme ve yapay zekanın yaygınlaşmasının, hakikat karşıtı bir enformasyon eko-sistemine zemin hazırladığını belirten İletişim Başkanı Fahrettin Altun, hep birlikte yalanın hükümferma oluşuna şahitlik ettiklerini söyledi. Bir yanda içerik enflasyonu yaşanırken diğer yandan sahici içeriklere ulaşmanın giderek zorlaştığını söyledi. "Bu süreçte kamusal denetim de kamu çıkarı adına denetim de günden güne zorlaşıyor" diyen Başkan Altun, "Dolaşıma giren şey hakikat mi, yoksa hakikati tahrif eden, hakikat düşüncesini bile anlamsızlaştıran yalan, manipülasyon veya dezenformasyon mu?" diye konuştu.

Maruz kalınan dezenformasyon bombardımanında içeriğin doğruluğunu teyit etmenin, mecranın yapısı, işleyişi ve hızı dikkate alındığında, özellikle kullanıcılar için oldukça meşakkatli bir iş olduğunu söyleyen Altun, bu nedenle kamusal denetim ve düzenleme süreçlerine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bu ve benzeri zorlukları aşabilmek adına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesi altında Dezenformasyonla Mücadele Merkezini kurduklarını anımsatan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bunu yaparken amacımız, yalanın, manipülasyonun, dezenformasyonun tespiti ve doğru bilginin ulusal ve uluslararası kamuoylarıyla hızlı bir şekilde bütün boyutlarıyla paylaşılması." ifadesini kullandı.

"PAYLAŞIMLARDAN SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI DA SORUMLUDUR"

İletişim Başkanı Altun, yeni durumlara göre yeni yasalara ihtiyaç olduğuna dikkati çekerek, "Zira kullanıcılar kadar sosyal medya platformları da yalan, manipülasyon ve dezenformasyon içerikli paylaşımlardan sorumludur. Hatta çok daha fazla sorumludur. Ne var ki söz konusu platformlar toplumsal sinir uçlarıyla oynayan, kutuplaşmaya sebebiyet veren, şiddeti, vahşeti, ırkçılığı, yabancı düşmanlığını, İslam karşıtlığını tetikleyen içeriklere ne yazık ki göz yummakta, hatta bize öyle geliyor ki bu içerikleri teşvik etmektedir. Kendilerini birer hakem gibi yansıtmaya çalışsalar da çoğu kez dünya siyasetinde birer oyuncu, bir aktör gibi hareket etmeye çalışmaktadırlar" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

İzmit'te Halk Et Projesi ile Uygun Fiyatlı Et Satışları Devam Ediyor

İzmit Belediyesi, Dost Pati Yaşam Alanı'nın Enerji Altyapısını Tamamladı

İzmit'te 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' Projesi Kapsamında Öğrenciler İlk Derslerini Aldı

Güçlü Kadın Güçlü Toplum Projesi'nin İlk Eğitim Grubu Sertifikalarını Aldı

Merkezefendi'de Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali Başlıyor

Meram'da Aile Kort Tenis Turnuvası Heyecanı Başlıyor

Belsa Otoparkı İhalesi İçin Başvurular Bugün Sona Eriyor

Kocasinan Belediyesi Kış Önlemlerini Tamamladı

Muğla'da AFAD'ın 16. Yıl Dönümü Afet Bilinci Etkinlikleriyle Kutlandı

Mersin'de Tam Ölçekli Radyasyon Acil Durum Tatbikatı Gerçekleştirildi

Karatay Belediyespor'un Şampiyon Sporcuları Başkan Kılca'yı Ziyaret Etti

Eyyübiye Zabıtası, Bozuk 8 Bin Şişe Kolaya El Koydu

Gebze'de 69 Hektarlık İmar Uygulaması Tamamlandı

Yeşilyurt'ta Tecde, Şeyhbayram ve Karakavak Mahallelerinde Ulaşım Altyapısı Yenileniyor

Odunpazarı'nda Alzheimer Merkezi Açılışa Hazırlanıyor