Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı

Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı

Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgelerindeki mükellefler için mücbir sebep halini 31 Ağustos 2024'e uzatırken, 30 Nisan'a kadar verilmesi gereken "Kurumlar Vergisi" beyanname verilme süreleri ile tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerini 6 Mayıs'a uzattı.

ANKARA (İGFA) - Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden alınan bilgiye göre, 30 Nisan gün sonuna kadar verilmesi gereken 2023 hesap dönemine ait "kurumlar vergisi" beyannamelerinin verilme süreleriyle bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 6 Mayıs'a uzatıldı.

30 Nisan'a kadar verilmesi gereken 2024/Mart dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimler de aynı tarihe kadar teslim edilebilecek.

Bu arada 30 Nisan'a kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemi'ne yüklenmesi gereken "elektronik defter beratları" da 10 Mayıs gün sonuna kadar yüklenebilecek.

Ayrıca mücbir sebep hali devam eden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için 30 Nisan'da sona erecek mücbir sebep hali "son kez" olmak üzere 31 Ağustos'a kadar uzatıldı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı

Kahramanmaraş'ta Kadınlar Sanat Atölyelerinde Buluşuyor

Murat Dalkılıç'tan Boop Kuruçeşme'de unutulmaz gece... Sevgiliyle düet

Kahramanmaraş'ta Tarık Tufan, Oğuz Atay'ın Edebi Mirasını Anlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Öğrencilere Trafikte Görünürlük Malzemesi Dağıtıyor

Ardahan'da Trafiği Rahatlatacak 100 Araçlık Açık Otopark Hizmete Açıldı

Türkiye'nin en kirli havası Keşan'da ölçüldü!

Tek Dünya Karadeniz Vakfı, Gana’da yetimhane yeniledi

Eskişehir'de Çocuklara Yerli Malı Haftası'nda Öğretici Atölye

Eskişehir'de Kadınlara Yönelik Ücretsiz Spor Eğitimleri Devam Ediyor

KADIN EMEĞİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN’DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

İBB'NİN ÜCRETSİZ ALES VE DGS KURSLARI BAŞLIYOR

MARTILIGÖL İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Eskişehir'de Yapraklardan 'Hoş Geldin 2026' Yazısı Oluşturuldu

Toroslar'da 11. Etap İmar Planı Onaylandı, Yatırım Alanı Oluşturuldu