Lale Karabıyık: "Kanun Teklifi, öğretmenler odasında hayal kırıklığı yarattı!"

Lale Karabıyık:

Lale Karabıyık: "Kanun Teklifi, öğretmenler odasında hayal kırıklığı yarattı!"

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yaptığı basın açıklaması ile, TBMM’de görüşülen ve öğretmenler için bir hayal kırıklığı olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu değerlendirdi.

ANKARA (İGFA) - CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu değerlendirdi.

Bu teklife “Öğretmenlik Kariyer Kanunu” bile dememiz mümkün değil!" diyen Karabıyık, "Eğitim alanında 1 milyondan fazla çalışan ve örgün eğitim kapsamında yaklaşık 17 milyon 500 bin öğrenci bulunduğunu söyledi.

Karabıyık, "Eğitim neredeyse tüm vatandaşlarımızın içerisinde olduğu özel bir alandır. Geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerimiz ise, eğitimin en temel öznesidir" diyerek, "Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, öğretmenlerimizin öğretmen yetiştirme, ilk atama, yer değiştirme, görevde yükselme, mali ve sosyal haklar gibi öğretmenlikle ilgili tüm konuları çözüme kavuşturacak, özlük haklarını güvence altına alacak bir kanun ihtiyacını yıllardır vurguluyoruz. Bir ya da birkaç kanun içerisine sıkıştırılarak öğretmenlik ile ilgili hususların düzenlenmeye çalışılması doğru değildir diyoruz. Bu konuda daha önce bir taslak hazırlamış ve Meclis’e sunmuştuk" diye konuştu.

Yıllardır seçim vaatlerine konu edilip yılan hikayesine dönen 3600 ek göstergenin ise ancak birinci dereceye inenlere uygulanacağını ilan etmek müjde değil hezimet olduğunu öne süren Karabıyık, açıklamasında, "O öğretmenler de ancak ve sadece emekli aylıklarında ve ikramiyelerine yansımasından yararlanabilecek, çalışma hayatları boyunca mevcut ekononomik yoksulluklarında bir iyileşme söz konusu olmayacaktır. “Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi” başlığı taşıyan bir Teklifte, öğretmenlere 3.600 ek gösterge verilmesine ilişkin maddenin uygulanma tarihinin 15.01.2023 tarihine bırakılmış olması, seçime yönelik bir çalışma olduğunu açıkça göstermektedir. Bu durum öğretmenler yönünden büyük bir talihsizlik ve hayal kırıklığıdır!" ifadelerini kulandı.


Haber Kaynak : İGFA

Sakarya'da öğrenciler ve kitap topluluğu için doğa ve tarih gezileri düzenlendi

Kahramanmaraş'ta Yüzde 50 Hibeli Fidan Desteği İçin Ek Başvuru Süreci Başladı

Enerji Alanında Öğrencilere Uygulamalı Eğitim

Kahramanmaraş UNESCO Edebiyat Şehri unvanını aldı

Korkuteli Belediye Başkanı Kemer'deki Meslektaşını Ziyaret Etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kahramanmaraş'ta İncelemelerde Bulundu

Pendik'te Yüzme Şenliği ile Cumhuriyet Coşkusu

Geyve'nin Eşme ve Bayat Mahallelerine Spor Kompleksi Yapılıyor

Hamamözü'nde Gazze için yardım kermesi düzenlendi

Bağlar'da Deprem Sonrası Peyzaj Çalışmaları Tamamlandı

Kayseri'de 15 Mahalleye 213 Milyon TL'lik Yol Yatırımı İncelendi

Selçuklu Parkı'na Yeni Oyun Grupları Kuruluyor

Konya'nın Çeltik İlçesine 102 Milyon Liralık Kapalı Pazar Yeri Açıldı

Konuklu Mahallesi Şehir Yolu 30 Metre Genişliğe Ulaştı

Büyükşehir Akademi'de güz dönemi kayıtları tamamlandı