LGS sonuçları açıklandı... Öğrencilerin yüzde 96,21'i tercihlerine yerleşti

LGS sonuçları açıklandı... Öğrencilerin yüzde 96,21

LGS sonuçları açıklandı... Öğrencilerin yüzde 96,21'i tercihlerine yerleşti

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu... Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçları açıklandı.

ANKARA (İGFA) - Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirme sonuçları www.meb.gov.tr adresinde erişime açıldı. Öğrencilerin yüzde 96.21'i tercihlerine yerleşti.

Sınavla öğrenci alan okullar için açılan 202 bin 348 kontenjanın 197 bin 129'u öğrenciler tarafından tercih edildi ve yerleştirme oranı %97,42 olarak gerçekleşti.

Depremzede öğrenciler için ayrılan kontenjanların dışında, ilk yerleştirme döneminde fen liselerindeki 39 bin 720 ve sosyal bilimler liselerindeki 9 bin 480 kontenjanın tamamı doldu.

Anadolu liselerinde bulunan 67 bin 390 kontenjana 67 bin 167 öğrenci yerleşti ve Anadolu liselerinin kontenjan doluluk oranı yüzde 99,66 oldu.

Anadolu imam hatip liselerinde bulunan 43 bin 268 kontenjana 41 bin 135 öğrenci yerleşti ve bu okul türünün kontenjanlarındaki doluluk oranı yüzde 95,07 oldu.

Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde bulunan 42 bin 490 kontenjana 39 bin 627 öğrencinin yerleşmesiyle doluluk oranı yüzde 93,26 olarak gerçekleşti.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 5 Şubat 2023 tarihi itibarıyla kayıtlı bulunan depremzede öğrenciler için Türkiye genelinde 6 bin 805 kontenjan açıldı. Bu kapsamda açılan kontenjanlara başvuran öğrencilerin tamamı tercihlerine yerleştirildi.

YEREL YERLEŞTİRMEDE ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 95.77'Sİ İLK ÜÇ TERCİHİNDEN BİRİNE YERLEŞTİ

Merkezî ve yerel yerleştirmede tercih sırasına göre yerleşme durumu ise şöyle gerçekleşti: Merkezî yerleştirme tercihinde bulunan öğrencilerin yüzde 72.64'ü ilk üç tercihinden birine yerleşti. Yerel yerleştirme tercihinde bulunan öğrencilerin yarısından fazlası ilk tercihine yerleşirken öğrencilerin yüzde 95,77'si ise ilk üç tercihinden birine yerleşti.

Öte yandan sınavla ve yerel yerleştirme kapsamında açık kalan kontenjanlara yerleştirmeye esas nakil işlemleri iki dönem hâlinde yapılacak. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecekler. Her iki dönemde de merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
 
Yerleştirmeye esas 1. nakil için tercihler 22 - 26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve 1. nakil sonuçları 29 Temmuz'da açıklanacak.
İkinci nakil tercih başvuruları ise 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 5 Ağustos'ta ilan edilecek.  

6 - 14 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.

Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 19 - 23 Ağustos tarihleri arasında alacak. 26 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

2024 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme Sonuçlarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz


Haber Kaynak : İGFA

Bayram sofralarında sebzeyi eksik etmeyin

Bayramda omurga sağlığına dikkat

Tutuklu Başkan Çalık’tan mesaj: Umudumu yitirmeyeceğim

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı'nda kazananlar belli oldu

Ankara ve İstanbul'dan Şam uçuşları başlıyor... İlk sefer 16 Haziran'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teşkilatına mesaj: 'Türkiye Yüzyılı' hedefi demokrasi ve kardeşlik

Bursa İl Jandarma'dan bayramlık yoğun trafiği denetimi

İzmir 'iklim nötr' hedeflerini dünyaya tanıttı

Sinemalarda bugün vizyona girenler...

Ticaret'ten ilk 5 ayda rekor denetim... Bayram öncesi 14,2 milyon ürün denetlendi

Tiyatro Kooperatifi’nden yaz dayanışması... Bu yaz sahneler kapanmayacak

Bayramda güvenli sürüş için uzman uyarıları... "Monoton Sürüş" tehlikesine dikkat!

İstanbul Bakırköy'de bayramlık tıraş etti

81 ilde 'çevrene iyi bak' mesajı yankılandı

Saraçhane'de geleneksel bayramlaşma