Mamak'ta 'Çocuklar Unutmaz ki' Sahnelendi

Mamak

Mamak Belediyesi, Cumhuriyet Gazetesi ve CUMOK iş birliğiyle hazırlanan müzikli sahne gösterisi, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izleyiciyle buluştu.




Mamak Belediyesi, Cumhuriyet Gazetesi ve gazete okurlarının gönüllülük hareketi CUMOK iş birliğiyle hazırlanan “Çocuklar Unutmaz ki” adlı müzikli sahne gösterisi, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izleyiciyle buluştu.

Başkan Şahin'den Cumhuriyet Vurgusu

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, gösterim sonunda yaptığı konuşmada, etkinliğin Musiki Muallim Mektebi'nde gerçekleşmesinin ayrı bir anlam taşıdığını belirtti. Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yaptırılan asırlık yapıya dikkat çekerek, "Çok değerli isimleri andık, yad ettik. Bu isimlerin burada anılması benim için büyük bir onurdur" dedi. Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, İlhan Erdost ve Abdi İpekçi'yi andı.

Şahin, gösterime katılan Muammer Aksoy'un oğlu Işık Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı'nın eşi Nilüfer Kışlalı, Akın Özdemir'in kızı Deniz Özdemir, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş ile birlikte izleyicileri selamladı. Başkan Şahin, tek dileğinin Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in ilelebet yaşaması olduğunu ifade etti.

Emeği geçen sanatçılara teşekkür eden Şahin, Mamak Belediyesi'nin kapılarının tüm vatandaşlara açık olduğunu vurguladı.

Toplumsal Hafıza Sahneye Taşındı

Sanatın birleştirici gücünü toplumsal bellekle buluşturan gösteri, yakın tarihin acı sayfalarını çocukların hafızasındaki izler üzerinden sahneledi. Mamak Belediyesi'nin ev sahipliğindeki etkinlik, izleyicilere duygusal ve düşündürücü anlar yaşattı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu'nun derlediği metinlerden yola çıkılarak hazırlanan gösteri, 1993'te Madımak'ta yaşamını yitiren şair Behçet Aysan'ın kızı Eren Aysan tarafından sahneye uyarlandı. "Çocuklar Unutmaz ki", toplumda derin izler bırakan olayları ele alarak insanlık değerleri ve toplumsal kardeşlik vurgusunu öne çıkardı.

Yakın Tarihin Acıları Sanatla Anlatıldı

Toplumsal belleğin canlı tutulmasında sanatın etkisine dikkat çeken gösteri, büyük toplumsal ve bireysel yaslar üzerinden özgürlükçü ve demokratik bir ülke özlemini işledi. Türkçenin değerli şairlerinden dizeler, anlatılar ve müzik eşliğinde sunulan performans izleyicilerden beğeni topladı.

Gösteride; sopranolar Funda Ateşoğlu ve Esin Talınlı, bas bariton Özgür Savaş Gençtürk, piyanist Duygu İnandık ile tiyatro sanatçıları Tuncer Yığcı ve Gaye Alacacı sahne aldı. Duygu yüklü anlatımıyla dikkat çeken "Çocuklar Unutmaz ki", izleyicileri yakın tarihle yüzleştirirken ortak bir hafızada buluşmaya davet etti.
Ankara,Mamak Belediyesi

Ankara,Mamak Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kepez Belediyesi, Sağanak Yağışlara Karşı 340 Personelle Saha Çalışması Yürüttü

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, İlçenin Vizyon Projelerini ve Hizmetlerini Anlattı

Mamak'ta 'Çocuklar Unutmaz ki' Sahnelendi

Keçiören'de Ücretsiz Çocuk Tiyatrosu Yoğun İlgi Görüyor

Turnalar Bize Küstü, Türkü ve Flamenko'yu Aynı Sahnede Buluşturuyor

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Defterdar Mahallesi Muhtarlığı'nı Ziyaret Etti

Pamukkale Belediyespor, Liderlik Yolunda Konya Engelliler SK'yi Ağırlıyor

Pamukkale'de Sömestir Festivali Çocukları Eğlendiriyor

Neyzen Tevfik, Vefatının 73. Yılında Kartal'da Anıldı

Niğde'de 50 Yıllık Altyapı Sorunu İçin Dev Proje Başlıyor

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yenileniyor

Mardin Belediyesi 2025 Yılı Meclis Kararları Açıklandı

Adalet Bakanı Tunç, Katar'da Yüksek Yargı Temsilcileriyle Görüştü

Ocak Ayı Doğum Yardımı Ödemeleri Annelerin Hesaplarına Aktarıldı

Nevide Çiçek’e Anlamlı Hediye! Özgür Subaşı’ndan İstanbul Gençlergücü forması