Manisa Büyükşehir’den bölgesel güçlü kooperatifler vurgusu

Manisa Büyükşehir’den bölgesel güçlü kooperatifler vurgusu

Manisa Büyükşehir’den bölgesel güçlü kooperatifler vurgusu

Manisa Büyükşehir Belediyesi üreticilerin kooperatifler çatısı altında birleşmesi, bölgesel güçlü kooperatiflerin kurulması, kaliteli güvenli gıda üretimi ve pazarların oluşturulması çalışmaları hakkında düzenlediği toplantılarını Ahmetli’de sürdürdü.

MANİSA (İGFA) - Üreticileri desteklemek için Manisa’da güçlü kooperatifler oluşturma çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli’de meyve sebze ve zeytin üreticileriyle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Yercan; Tire Süt, Bademli, Seferihisar Hıdırlık, Gödence ve İğdeli Kooperatifi gibi başarılı ekonomileriyle fark yaratan kooperatiflerin yaptıklarını üreticilerle paylaştı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta ise küçük ve çok sayıda kooperatif yerine ilçe bazında güçlü kooperatifler oluşması gerektiğini belirtti. Toplantıda Ahmetli Belediye Başkanı Fuat Mintaş ve Ahmetli Tarım ve Orman Müdürü Murat Yasak da yer aldı.

İLÇE VE İL ÇAPINDA GÜÇLÜ KOOPERATİFLER

Yürütülen faaliyetleri üreticilere aktaran Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Kooperatifçilik, desteklemek ve geliştirmek için üzerinde çaba sarf ettiğimiz alanlardan biri. Bu alanda şu an Salihli’deki bir kooperatiften süt alarak, işlettirip Halk Mandıralarda süt ve süt ürünleri olarak satışlarımıza başladık. Manisa merkezde iki şubede satışlar var, ilerleyen süreçte 17 ilçeye yaygınlaştırmak istiyoruz. Yaygınlaştıkça da işlenecek, alınacak ürün miktarı artacaktır. Kooperatiflere ait işleme, paketleme tesislerinin kurulması, ürünlerin pazarlanması önümüzdeki işler arasında. Kuracağımız tesisleri Belediye olarak işletmeyeceğiz. Belediye işletmecilik yapmaz, mantığındayız. Bir bölgede küçük ve çok sayıda kooperatif değil, ilçe ve il çapında güçlü kooperatifler oluşması gerektiğini düşünüyoruz. Ahmetli’den böyle güçlü bir üretici kooperatifi çıkabilir. Biz de pazar konusunda kooperatiflerimizin önünüzü açarak bu ürünlerin Manisa, İzmir, Denizli, İstanbul, Ankara gibi şehirlerde raflarda yer almasını sağlayabiliriz” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Kartal Kavşağı Altyapı Çalışmaları Yerinde İncelendi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Çocuk Meclisi Üyeleriyle Buluştu

Altay Tankı’nın ateş gücü SARSILMAZ'dan! SAR 127 MT envanterde

Erciyes Kayak Merkezi'nde Kış Sezonu 18 Aralık'ta Başlıyor

Kırşehir'de 1. Âşık Paşa Dil ve Şiir Festivali Başladı

Aksaray Belediyesi, Selçuklu Külliyesi Yanına Sosyal Tesis İnşa Ediyor

Kahramanmaraş'ta Sanayi Kavşağı Projesi Hızla İlerliyor

TBB Başkan Vekili Seçer, AB Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Toplantısı'nda Konuştu

Türkiye İMSAD’dan yapı malzemesi sanayisine dijital dönüşüm atağı

Türkiye'de taksiler en çok hangi durumlarda çağırılıyor?

Pendik'te Velibaba 8. Bölge İmar Uygulaması Tapuya Kaydedildi

Hz. Mevlâna, Kahramanmaraş'ta Tasavvuf Musikisi ve Sema ile Anıldı

Aksaray Belediyesi, Kış Aylarında Günlük 7 Bin Kişiye Sıcak Çorba İkram Ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, KPSS ve LGS Adayları İçin Deneme Sınavları Düzenledi

Terme'de Toplu Ulaşımda SAMKART Dönemi Başladı